وزیر کشاورزی، در بازدید از استان گیلان، به کشاورزی که عرض حال میکرد گفته: «به او سبوس بدهید بخورد»، شما هم یاد والیهای ستمگر دولتهای قاجاری افتادید؟ صبر کنید و باقی ماجرا را بشنوید.
به گزارش آذر صبح به نقل از ایسنا، دو روز پیش، فیلم یک دقیقه و ۳۸ ثانیهای از دیدار وزیر کشاورزی از یک کارخانه تولید سبوس منتشر شد. هنگامی که وزیر در حال ترک کارخانه بود، یک کشاورز برنجکار خود را به او رساند تا از وزیر علت کاهش قیمت برنج را بپرسد.
کشاورز خطاب به حجتی، وزیر کشاورزی گفت: «من سرتان را درد نمیآورم، { یک بار کسی پرسید} آن چیست که در جمهوری اسلامی ایران، نه، از ابتدای زمان حضرت آدم، قیمتش نه بالارفته نه پایین آمده؟ ما هر چه فکر کردیم گشتیم، گفتیم پیدا نمیشود. گفتند، آبروست که از قدیم و ندیم، مثقالی زر تومان بوده و الان هم همان مثقالی زر تومان است. این را میخواهم عرض کنم، برنج ما چرا باید روز به روز الحمدالله به شکر خدا و دولت جمهوری اسلامی چرا باید قیمت روز به روز بیاید پایین؟ تنها محصولی که دارد میآید پایین؛ با هدف، دولت و وزیر محترم این است؟ رک به شما بگویم این نابودی کشاورزی و کشاورز است. چرا؟ این آقازادهها، حضرات کی هستند؟ یک جمله فقط به من جواب بدهید چرا قیمت را میآورید پایین؟ چرا قیمت باید افول داشته باشد؟ چرا باید سیر نزولی داشته باشد؟»
تا اینجا، وزیر در فیلمی که از او منتشر شده، ساکت است. نماینده همراه او، مهرداد لاهوتی تلاش میکند مساله را حل کند. کشاورز حاضر روی آقای لاهوتی را میبوسد و خطاب به وزیر با اصرار میخواهد که توضیح دهد چرا قیمت برنج رو به کاهش است.
وزیر در پاسخ به کشاورز میگوید: «قیمت پایین نمیماند، میرود بالا».
کشاورز ادامه میدهد: « آقا من هم ایرانی هستم. چرا؟».
وزیر: «عزیزم جلوی واردات را گرفتند».
کشاورز به زبان گیلکی: «درد و بلای تو توی سر من بخورد».
وزیر به رییس کارخانه که پشت سرش ایستاده اشاره میکند و میگوید: «از آن سبوس باید (جمله وزیر از این به بعد قطع میشود)».
اینجا در فیلمی که منتشر شده،صدای دیگری شنیده میشود. شاید صدای کسی که پشت دوربین است که میگوید: « از آن سبوس بدهید به ایشان بخورد».
واکنشها در فضای مجازی به این ویدئو بسیار فراگیر بود، ابراز تاسف و تنفر و اعتراض و قضاوت. اینها بخشی از واکنشهای دو روز گذشته است:
اما اصل ماجرا، در فیلمی که روزنامه ایران منتشر کرد و مصاحبه دیرهنگامی که مهرداد لاهوتی،نماینده همراه وزیر کشاورزی در دیدار از کارخانه سبوس، انجام داد، روشن است.
وزیر جهاد کشاورزی هم ساعتها بعد از این که جنجال در فضای مجازی رو به آرامی میرفت در اینستاگرام رسمیاش، این تصویر را منتشر کرد:
واقعیت این است که کسی انتظار ندارد و نباید هم انتظار داشته باشد که در فضای مجازی، انتقادهای افراد بی نام و نشان، ترولها و حتی منتقدان و مفسرانی که از دور نظارهگر فضای سیاسی ایران هستند، عادلانه، منصفانه یا حتی متکی بر نگاههای حرفهای و اخلاقی در روزنامهنگاری باشد، اما چه کسی میتواند مسوولیت رسانهها را در انتشار اخبار « کامل» رد کند؟ وزیر کشاورزی، شاید واقعا قصد شوخی داشته است (که چهره وزیر هم چنین چیزی را محتمل نشان میدهد)، اما این رافع مسوولیت او در پاسخگویی به مردم نیست. روزنامهنگاران هم ممکن است تنها قصد «خیر» جلب توجه و اعتراض داشته باشند، اما این رافع مسوولیت آنها در انتشار کامل خبر و روایت صادقانه نیست، همانطور که کشاورز معترض به وزیر کشاورزی در ویدئوهای منتشر شده میگوید، تنها چیزی که «مثقالی زر تومان» است، آبروی آدمهاست.