مدیرکل دامپزشکی آذربایجان شرقی گفت: مردم عزیز جهت اطمینان از بهداشت و سلامت فرآوردههای خام دامی، از فرآوردههای تحت نظارت دامپزشکی استفاده نمایند.
به گزارش آذر صبح به نقل از روابط عمومی اداره کل دامپزشکی آذربایجان شرقی، دکتر امیرحسین بهداد مدیرکل دامپزشکی استان با اعلام این مطلب افزود: کارشناسان اداره کل دامپزشکی آذربایجان شرقی به صورت مستمر و منظم بر تمامی مراحل تولید، توزیع و عرضه فرآوردههای خام دامی نظارت بهداشتی داشته و در صورت مشاهده هرگونه مخاطره در هر یک از مراحل فوق، نسبت به حذف فرآورده غیر بهداشتی و خارج کردن آن از چرخه مصرف اقدام مینمایند.
وی همچنین اظهار داشت: با استقرار دامپزشکان مسئول فنی در کشتارگاههای استان، دام و طیور زندهی آمادهی کشتار قبل از ذبح تحت بررسی و معاینات بالینی قرار گرفته و در همین مرحله در صورت مشاهده حیوان بیمار از کشتار آن جلوگیری به عمل میآید که در واقع فیلتر اولیه نظارت بهداشتی دامپزشکی در مرحله تولید است.
مدیرکل دامپزشکی آذربایجان شرقی افزود: در صورت تأیید سلامت دامهای زندهی آماده کشتار، پس از نظارت شرعی بر ذبح دام و طیور توسط روحانی ناظر مستقر در محل کشتارگاه، مرحله بعدی نظارت بهداشتی دامپزشکی توسط بازرس بهداشتی حاضر در کشتارگاه بر لاشه دام و یا طیور کشتار شده صورت میپذیرد و در صورت مشاهده هرگونه بیماری و ضایعه کلی یا موضعی در لاشه ذبح شده، قضاوت متناسب با آن که از ضبط قسمتی از لاشه یا امعا و احشا، تا ضبط کلی لاشه متغیر است، انجام میگیرد.
دکتر بهداد گفت: پس از احراز سالم بودن لاشه و ممهور شدن آن به مهر بهداشتی دامپزشکی و الصاق برچسب هویت، لاشهها پس از طی مرحله پیش سرد، جهت توزیع در مراکز عرضه به خودروهای یخچالدار مخصوص حمل فرآوردههای خام دامی انتقال داده میشوند.
وی با اشاره به تجهیز کشتارگاههای دام استان به سیستم پیش سرد تصریح کرد: نگهداری لاشههای استحصالی به مدت ۲۴ ساعت در دمای ۰ تا ۴ درجه سانتیگراد، ضمن اینکه موجب تکمیل فرآیند جمود نعشی و افزایش کیفیت گوشت میشود، با افزایش اسیدیته گوشت نقش اساسی در سالم سازی نهایی لاشه و حذف عوامل بیماریزایی نظیر ویروس تب کریمه-کنگو و باکتری تب مالت ایفا مینماید.
مدیرکل دامپزشکی آذربایجان شرقی اظهار داشت: بر همین اساس در سالجاری موردی از ابتلای جمعیت انسانی به بیماری تب خونریزی دهنده کریمه-کنگو در استان آذربایجان شرقی مشاهده نشد و میزان موارد انسانی ابتلا به تب مالت نیز نسبت به سال گذشته با کاهش ۳۱ درصدی روبرو بوده است.
وی ادامه داد: بخش بعدی نظارتهای دامپزشکی پس از توزیع فرآوردههای خام دامی در مراکز عرضه آغاز میشود که مشتمل بر انجام بازرسیهای بهداشتی از مراکز عرضه جهت کنترل وضعیت بهداشتی مرکز (کنترل کارت سلامت مسئول مرکز عرضه و پروانه بهداشتی دامپزشکی) و همچنین وضعیت محصول عرضه شده از نظر رعایت شرایط نگهداری و عرضه صحیح (کنترل زنجیره سرد)، بررسی مستندات مربوط به تولید فرآوردهی خام در حال عرضه از کشتارگاهها و مراکز بستهبندی تحت نظارت دامپزشکی، کنترل سالم بودن بستهبندی و مخدوش نبودن مشخصات درج شده بر روی محصولات بستهبندی شده، میباشد.
دکتر بهداد خاطر نشان کرد: با توجه نظارت مستمر کارشناسان ادارات دامپزشکی شهرستانها بر مزارع پرورش طیور در حین تولید و اینکه طیور زنده آماده کشتار پس از صدور گواهی سلامت توسط مسئولین فنی مرغداریها، به کشتارگاه اعزام میشوند و صحت آن توسط ناظر دولتی مستقر در کشتارگاه بررسی و کنترل میگردد، لذا مردم عزیز از سالم بودن تمامی فرآوردههای خام دامی که هویت بهداشتی آنها توسط اداره کل دامپزشکی آذربایجان شرقی تأیید شده است، اطمینان خاطر داشته و با رعایت توصیههای دامپزشکی نسبت به تهیه محصولات موردنیاز خود اقدام نمایند.