رئیس سازمان نظام پرستاری تبریز گفت: سازمان نظام پرستاری با کمبود نیروی انسانی در حوزه پرستاری مواجه است.
به گزارش آذر صبح، عبداله صفری ظهر یکشنبه در نشست خبری به مناسبت روز پرستاراظهار کرد: طی هفته ی اخیریک همایش کشوری در تهران برای پرستاران برگزار خواهد شد که این اتفاق برای نخستین بار در کشور رخ می دهد، همچنین چهارم بهمن ماه سال جاری نیز برای پرستاران استانی همایشی در نظر گرفته شده تا بتوان از زحمات آنان تشکر و قدردانی کرد.
صفری با بیان اینکه بیش از ۲۰۰ هزار پرستار و ۱۲۴ هئیت مدیره در سازمان نظام پرستاری کشور وجود دارد، تصریح کرد: بالغ بر ۹ هزار نفر پرستار در سطح استان آذربایجان شرقی در حال خدمت رسانی به بیمارانند.
وی در رابطه با اعضای سازمان نظام پرستاری اظهار کرد: سازمان بیش از ۶۰ هزار نفر عضو دارد که این پرستاران در تمامی ایام ها به ویژّه تعطیلات به مردم خدمت رسانی می کنند.
صفری در خصوص کمبود نیروی انسانی در حوزه پرستاری اذعان داشت: کمبود نیروی انسانی یکی از اساسی ترین مشکلات جامعه پرستاری است که موجب شده از دانشجویان ترم ۶به عنوان نیرو استفاده شودچراکه هم زمینه شغلی برای دانشجویان فراهم شده و هم این کمبود را تا حدودی رفع می کند.
رئیس سازمان نظام پرستاری تبریز با بیان اینکه در دانشگاه علوم پزشکی اهتمام وجود داشته و در تمام بیمارستانها واحد مراقبت در خانه وجود دارد ولی برخی مواقع این مراکز غیرقانونی کار میکنند، اظهار کرد: برخی از شرکت های خدماتی بدون مجوز با مراقبت از افراد در منزل سودهای بیشتری را دریافت می کند و با این کار موجب بی اعتمادی و برخی مشکلات می شوند.
وی در خصوص این شرکت ها ادامه داد: این شرکت ها موظفند از وضعیت بیماران در منازلشان پس از ترخیص اطلاع یابند ، حدود ۲۰ مرکز مشاوره ی پرستاری (هوم کر) در سطح استان وجود دارد که وظیفه اصلی آنان خدمت رسانی به مردم است.
صفری افزود: طی سال های اخیر مجوز استخدام بیش از ۱۱ هزار پرستار از سوی وزارت بهداشت و دانشگاه علوم پزشکی صادر شده که در این راستا استان آذربایجان شرقی قریب به ۷۰۰ نفر پرستار را جذب کرده که سهم ۵۰۰ نفری را در این زمینه برخوردار بوده است.
رئیس سازمان نظام پرستاری تبریزبا بیان اینکه اضافه کاری ها و معوقات از جمله مشکلات پرستاران است، اذعان داشت: از جمله مشکلات نوبت کاری، پرداخت حقوق ها در زمان های نامشخص، مشکلات بیمه، موقات و بسیاری دیگر ازمشکلات باعث می شود تا برخی از افراد در این شغل فعالیت نکند چراکه شغل پرستاری از جمله مشاغل سخت محسوب می شود.
وی با بیان اینکه در اواخر سال ۹۵ برخی از کمبود ها و استاندارد های شاخص جبران شده است، ادامه داد: علیرغم تلاش های سازمان اینک ده هزار پرستار فعال در سطح کشور مشغول به خدمت هستند ولی همچنان جامعه پرستاری نیازمند پرستارهای فراوان است.
صفری اظهار کرد: مطالبه ما از وزارت بهداشت و دانشگاه علوم پزشکی اضافه بحث اضافه کاری پرستارانی است که روزهای پی در پی را به اجبار در بیمارستان ها فعالیت می کند دریغ از استراحت یک روزه، امید است این بحث مطالبه گری شود تا نیروهای افزایش یافته و به مابقی پرستاران فشار کاری نیاید.
رئیس سازمان نظام پرستاری یاد آور شد:بحث سامان دهی تیم های بحران از برنامه های سازمانی محسوب می شود که در زلزله اخی استان کرمانشاه نیز با مشکلاتی مواجه شدیم، در همین راستا وزارت بهداشت برای گروه بحران کلاس هایی را برنامه ریزی کرده تا با آموزش های لازم برخی از مشکلات کاسته شود.
صفری در رابطه با حداقل تعرفه شیفت شب و اضافه کاری خاطر نشان شد: حداقل تعرفه شیفت هر شب اضافیکاری ۱۰۰ تا ۲۰۰ هزار تومان است و تمامی پرستاران باتوجه به زحماتشان حقوق دریافت می کنند.
نائب رئیس سازمان نظام پرستاری تبریز نیز در ادامهی این نشست اظهار کرد: ماهیت شغل پرستاری به نحوی تعین شده که بایستی با انرژی بیشتری همراه باشد چراکه با افرادی مواجه می شوند که امید به زندگی در آنها از بین رفته است.
محمد ارشدی با بیان اینکه شغل پرستاری مظهر و نماد صبوری را در پی دارد، ادامه داد: بیمار در بدترین شرایط خود به بیمارستان مراجعه میکند و این طبیعی است که فردی که در شرایط تنشزاست، احتمالا ایجاد برخی تنشها وجود دارد در همین راستا پرستاران موظفند تا با صبوری پاسخ بیماران را بدهند.
وی افزود: دغدغه های فردی برخی از پرستاران در کیفیت کار آنان اثر گذار است همچنین بسیاری از مراکز درمانی و بیمارستان ها نیازمند اضافه کاری پرستاران است چراکه کمبود نیرو عامل این کار است.
ارشدی یاد آور شد:بسیاری از پرستاران با تلاش ۲۴ ساعته حقوق خود را دریافت می کنند و در مقابل برخی ناعدالتی ها منجربه دریافت حقوق بالای برخی از پرستاران می شود که حضور فیزیکی در مراکز را نداشته اند.
نائب رئیس سازمان نظام پرستاری تبریزدر رابطه با صلاحیت حرفه ای پرستاران تصریح کرد: اینک ده هزار پرستار پروانه صلاحیت حرفه ای خود را دریافت کرده اند و از این پس این کار ادامه خواهد داشت تا تمامی افراد به صورت حرفه ای به کار خود ادامه دهند.
ارشدی در خصوص دغدغه اصلی پرستاران اذعان داشت: بازنشستگی پیش از موعود جز مشکلات اصلی پرستاران است چراکه در قانون بازنشستگی براساس سختی کار پرستاران بایستی در ۲۰ سال بازنشسته شوند البته با ۲۰ سال سابقه کار و ۳۰ سال محاسبه خدمت، میتوانند بازنشسته شوند که متاسفانه طی این ۳۰ سال عملیاتی نشده است.
نایب رئیس سازمان نظام پرستاری تبریزدر خصوص تبریز ۲۰۱۸ اظهار کرد: سال ۲۰۱۸ که تبریز به عنوان پایتخت گردشگری اعلام شده اینک یک صدمین سالی است که دانشکده پرستاری فارغ التحصیل دارد، چراکه تبریز در هر موردی اولین ها را در برمیگیرد، افزودنی است قدمت دانشگاه پرستاری در سال۲۰۱۸ به یک قرن می رسد،بزرگترین دانشگاه پرستاری در تبریز است که در سه مقطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری دانشجو دارد.
ارشدی خاطر نشان شد: از جامعه ی رسانه ای انتظار داریم تا با تهیه گزارشات از وضعیت کار پرستارن سختی این کار را به مردم نمایان کنند.