کارشناسان عقیده دارند که رنگ ها می توانند تاثیر بسزایی روی اشتها و در نتیجه چاق و لاغر شدن ما داشته باشند. رنگ ها حتی می تواند روی طعم غذا یا بویی که حس می کنیم اثر بگذارند.
به گزارش آذر صبح ، لیلا نیکنیاز استاد یار تغذیه مرکز تحقیقات مدیریت خدمات بهداشتی درمانی دانشگاه علوم پزشکی تبریز در این خصوص گفت: غذایی که می خورید ممکن است اشتها برانگیز باشد یا اشتهای مارا کور کند و این با رنگ غذا ارتباط زیادی دارد چراکه ممکن است برخی غذاها ومیوه ها آنقدر خوشرنگ باشد که دوست داشته باشیم آن را بخوریم و یا آنقدر از رنگ غذا زده بشویم که نتوانیم بخوریم و این به نوعی با چاقی و لاغری ما ارتباط خواهد داشت و این حس ما است که سبب تحریک اشتهای ما می شود.
وی ادامه داد: رنگ ظروف و شکل ظروف از جمله مواردی است که می تواند روی اشتهای افراد تاثیر بگذارد برای مثال اگر رنگ غذا و رنگ بشقاب غذا خوری با هم تفاوت داشته باشند افراد به طور ناخوداگاه مقدار کمتری از غذا را مصرف می کنند ولی اگر رنگ و بشقاب و غذا یکسان باشد مقدار بیشتری از غذا مورد مصرف قرار می گیرد.
نیکتیاز افزود : تحقیقات نشان داده است که معمولا غذا خوردن در بشقاب های به شکل دایره و رنگ سفید اشتهای افراد را افزایش داده و باعث میشود افراد بیشتر میل به غذا پیدا کنند.
این کارشناس تغذیه ادامه داد : رنگ آبی به شدت سرکوبکننده اشتهای فرد است. محققان دریافتهاند اتاقهای غذاخوری که به رنگ آبی در میآیند روی اشتهای افراد اثری منفی دارند و باعث میشوند آنها به طور کلی ۳۰ درصد کمتر کالری مصرف کنند.
وی افزود: رنگ قرمز درست برعکس رنگ آبی عمل میکند زیرا بسیار قوی و پرانرژی است که میتواند تا اندازهای فشار خون را بالا برده و همچنین اشتها را تحریک کند.
وی تصریح کرد :رنگ قرمز در به کاربردن رنگ ساختمان های فست فود ها و رستوران ها و… استفاده می کنند و رنگ هایی مثل نارنجی و قرمز را در ظروف آن ها بکار می برند.
استادیار تغذیه گفت: بعضی از مطالعات نشان داده است که رنگ قرمز در ظروف نشان دهنده ی سینگنال های ترس انسان و ایست ومتوقف شدن است و باعث کاهش حجم غذای مصرفی می شود.
وی در خصوص مطالعات انجام شده در خصوص افزایش اشتها افزود : بشقاب های سفید رنگ و به شکل دایره حس لذیذ بودن را در مصرف غذا افزایش داده و باعث می شود شما دیرتر دست ازغذا بکشید.
وی در پایان افزود: موضوع رنگ شناسی در افراد متفاوت هست و نظریات متناقضی ارائه شده است و نیاز به مطالعات بیشتر است تا به نتایج بهتر دست یافت.