عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس با بیان اینکه آموزشها در مدارس و دانشگاهها با نیازهای جامعه هماهنگ نیست، گفت: ارتباط دانشگاه و صنعت میتواند معضل بیکاری را برطرف کند.
به گزارش آذر صبح به نقل از خانه ملت، فرهاد فلاحتی با بیان اینکه آموزش ها در مدارس و دانشگاه ها با نیازهای جامعه هماهنگ نیست، گفت: بیشتر کتب درسی در دروس نظری و مهارتی به بازبینی و بهروز رسانی نیاز دارد چرا که تکنولوژی به سرعت در حال رشد است و باید آموزشها متناسب با تکنولوژی و نیازهای جامعه باشد.
نماینده مردم قائنات در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: آموزش در آموزش و پرورش باید متناسب با آسیبهای اجتماعی جامعه تغییر کند تا بتواند اثرگذاری خود را در دانشآموزان داشته باشد در غیر این صورت تبعات آن دامنگیر نسل آینده خواهد شد.
وی بیان کرد: از یک سو شیوه تالیف کتب درسی باید متناسب با نیازهای جامعه تغییر کند از سوی دیگر باید معلمان برای به روز بودن آموزشهای ضمن خدمت ببینند؛ یکی دیگر از مشکلاتی که در این زمینه وجود دارد هنرستانهایی هستند که امکانات کافی ندارند در این مدارس کتاب مورد نیاز تالیف شده و معلمان نیز آموزشهای لازم را دیدهاند اما امکانات و زیرساختهای لازم و کافی در هنرستانها وجود ندارد.
عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: نظام آموزشی باید هرساله هماهنگ با تغییرات جامعه نو شود؛ اگرچه در آموزش و پرورش اقدامات مناسبی در این زمینه انجام شده اما میتوان کارهای بیشتری انجام داد؛ در صورتی که اقدامات لازم در این زمینه انجام نگیرد نسل آینده با مشکلات بسیاری در جامعه مواجه میشوند.
جذب دانشجو در دانشگاهها با توجه به ظرفیت بازار کار انجام گیرد
فلاحتی ادامه داد: در آموزش عالی نیز همانند آموزش و پرورش این مشکلات وجود دارد؛ متاسفانه پذیرش دانشجو در دانشگاهها با توجه به ظرفیتهای مورد نیاز انجام نمیگیرد به طور مثال بدون در نظر گرفتن نیروی مورد نیاز در رشته مهندسی مکانیک دانشجو جذب میشود و این دانشجویان پس از فارغ التحصیلی با معضل بیکاری روبه رو میشوند.
عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی در پایان افزود: پذیرش دانشجو بدون در نظر گرفتن ظرفیت دانشگاهها و برنامهریزی مناسب بیکاری را افزایش میدهد؛ ارتباط دانشگاه و صنعت میتواند مشکلات بسیاری را در این زمینه برطرف کند چرا که در این صورت میتوانیم براساس نیازمندیها پذیرش دانشجو داشته باشیم.