رئیس کانون وکلای دادگستری آذربایجان شرقی گفت : وکیل در مقام دفاع از حق همواره در تلاطم درونی است، خوب و بد، حق و ناحق را می بیند، همانطور که قضاوت کاری مشکل و پیچیده است همان خصوصیات در مورد وکالت نیز صدق می کند.
به گزارش آذر صبح حسن عظیم زاده در مراسم تحلیف کارآموزان وکالت پایه یک دادگستری با بیان این که کانون های وکلای دادگستری ایران تا این تاریخ که جشن آن برگزار می شود فراز و نشیب های زیادی به خود دیده است گفت: کانون های وکلا به عنوان نهادهای مدنی چندان در جامعه شناخته نشده اند.
وی گفت : وکیل در مقام دفاع از حق دائما در تلاطم درونی است، خوب و بد و حق و ناحق را می بیند اینکه از کدام جهت به مسئله نگاه کند برای وکیل کاری بس مشکل است همانطور که قضاوت کاری مشکل و پیچیده است همان خصوصیات در مورد وکالت نیز صدق می کند.
وی با بیان این که دوره کار آموزی در کشورهای مختلف متفاوت است گفت: کشور ما ۱۸ ماه کار آموزی دارد که نتایج قابل قبولی داشته و تربیت این کاراموزان بر عهده کمیسیون کار آموزی و کمسیون نشریه و سخنرانی است.
عظیم زاده تصریح کرد: کمیسیون نشریه و سخنرانی با دعوت از اساتید و قضات برای برگزاری کارگاه های سخنرانی کار آموزان را با مسائل مختلف حقوقی و کیفری و دیگر امور اجتماعی آشنا می کنند.
وی ادامه داد: کمیسیون کارآموزی که نظارت بر کار کارآموز دارد، بر کارنامه های سه ماهه نظارت پیدا می کند و بعد از پایان ۱۸ ماه از دروس تعیین شده امتحان می گیرد .
وی با اشاره به اینکه که کارآموزی و ورود به صحنه وکالت کاری آسان نیست، افزود: در جامعه افرادی هستند که تصور می کنند پس از گرفتن مدرک، پروانه وکالت کسب می کنند اما این به ضرر جامعه و مردم است چرا که حقوق افراد را نمی توان به دست افراد غیر متخصص سپرد.
وی گفت: اعضای کانون افراد برجسته ، نخبه ، متدین، عدالت خواه، آزادی خواه و قانونمند هستند حال اگر در این جامعه چند نفری انگشت نما پیدا می شوند که به قانون و حقوق مردم تجاوز کنند این در جوامع دیگر هم پیدا می شود و نباید دید مردم نسبت به وکلا بدبین باشد .
وی افزود: در کانون وکلای دادگستری آذربایجان شرقی کمیسیون های متعددی تشکیل شده تا بتواند وظیفه اصلی خود را که حمایت از حق و اجرای صحیح قانون است، ادا کنند .
رئیس کانون وکلای دادگستری آذربایجان شرقی با بیان اینکه کانون وکلای تبریز دومین کانون بعد از کانون مرکز تهران است گفت: تشکیل کانون وکلای تبریز در سال ۱۳۲۶ هم زمان با تشکیل اتحادیه بین المللی وکلای دادگستری جهان بود که مردان بزرگی در این کانون انجام وظیفه کرده و توانستند این کانون را به عنوان یک نهاد مدنی مستقل و یک نهاد مدنی مورد احترام جامعه به دستگاه قضا معرفی کنند.
وی با اشاره به اینکه به تبعیت از شرایط فعلی جهانی کمیسیون بین الملل تشکیل داده ایم، گفت: اتحادیه کانون های وکلای دادگستری ایران عضو این کنگره بین المللی است که دو سال قبل در تهران با دعوت از کانون های وکلای کشورهای مختلف تشکیل جلسه داد.
حسن عظیم زاده افزود: برای اینکه ارتباط ایران با کشورهای دیگر برقرار شود، تبعیت خود را به آنها معرفی کنیم و در معرفی حقوق شهروندی قوانین خود اقدام کنیم با فعالیت همین کمیسیون بین المللی با ۳ کشور همسایه تماس گرفتیم که با شرکت در جشن ۷۰ سالگی تاسیس کانون وکلای آذربایجان از کشور ما دیدن کرده و با قوانین ما آشنا شوند .
وی کسانی را که وارد حرفه وکالت می شوند سه دسته عنوان کرد و افزود: دسته اول افرادی هستند که تابع حق و حقیقت اند بر اجرای قانون و بر تشخیص حق حکم آن اصرار دارند، دسته دوم کسانی هستند که می گویند من وکیلم هرکسی آمد و هر دعوایی را مطرح کند در هر موضوعی دخالت میک نم حکم هرچه باشد و این را نوعی زرنگی تلقی می کنند و دسته سوم وکلایی هستند که به هر دعوایی وارد نمی شوند، تقوا و حرمت حق هدف آنان است.
عظیم زاده خاطر نشان کرد : امیدوارم که هیچ گاه راه دوم را نپیذیرید چرا که در زندگی آرامش وجدان پیدا می کنید.