دو مربی شناخته شده اسکیت شهر تبریز هفته گذشته به عنوان مربیان تیم اسکیت هاکی کشور ترکیه انتخاب شدند.
به گزارش آذر صبح، ارسلان علی جانی منفرد و مصطفی اصغری دو مربی شناخته شده اسکیت شهر تبریز هفته گذشته به عنوان مربیان تیم اسکیت هاکی کشور ترکیه انتخاب شدند. حضور این دو مربی تبریزی در کشور ترکیه برای هدایت تیم اسکیت هاکی این کشور اتفاق بسیار خوبی بود که افتخاری دیگر را به ورزش استان اضافه کرد. در ادمه می توانید گفت و گوی ما با ارسلان علی جانی منفرد و مصطفی اصغری را بخوانید:
ارسلان علی جانی، دارنده عناوین کشوری و مقام سوم آسیایی با ۱۲سال عضویت در تیم ملی و کاپیتان تیم ملی، مربی تیم ملی ایران در سال ۲۰۱۶، مربی تیم ملی ترکیه در سال ۲۰۱۸ میلادی، مربی درجه ۲ بین المللی فدراسیون جهانی اینلاین هاکی، داوری درجه ۲ بین المللی فدراسیون اسکیت هاکی و دارنده مدرک بین المللی هاکی روی یخ و از سرمایه گذاران و مؤسسان مجتمع ورزشی، تفریحی و رفاهی سایمان در ابتدای گفت و گو همراه ما شد:
لطفا خودتان را برای خوانندگان ما معرفی کرده و از افتخاراتتان صحبت کنید.
متولد ۱۳۵۹ هستم و زادگاهم تبریز است. تحصیلات خود را در رشته مهندسی کشاورزی ادامه داده و از کودکی اسکیت را شروع کردم. از سال ۸۴ وارد تیم ملی اسکیت هاکی ایران شده ام و از همان اوان شکل گیری تیم ملی ایران، به عنوان بازیکن در اولین اعزام تیم ملی اسکیت هاکی شرکت داشتم. برای مسابقات جهانی و آسیایی به کشورهای هونگ کونگ، چین، ایتالیا، هند، آلمان و فرانسه رفته و نتایج آن منجر به دریافت دو مقام سومی آسیا و مقام سوم مسابقات باشگاه های جهانی شده است. در دوره های آخر هم، به عنوان کاپیتان تیم ملی عازم مسابقات جهانی شده ام، در ۹۴ نیز به عنوان مربی تیم ملی عازم چین شده ام و مقام چهارم را کسب کرده و از سال ۷۶ نیز در مسابقات تیمی که به طور رسمی زیر نظر فدارسیون ورزش همگانی بود، حضور داشتم. در سال ۹۴ نیز همزمان با افتتاح سایمان به شکل رسمی در سطح باشگاهی به عنوان بازیکن و مربی حضور یافته و در رده باشگاه های لیگ کشور، بارها مقام های اول، دوم و سوم برایمان رقم خورده است.
چه شد که به فکر ایجاد مجموعه ای چون سایمان افتادید؟
در واقع ایده بنده برای راه اندازی این مجتمع به سال ۸۴ بر می گردد. چون در همان اولین اعزام به کره جنوبی، این فکر و ایده را در ذهن خود پروراندم که چنین کاری را برای اولین بار در ایران، به ویژه در تبریز انجام دهم. از این رو، از سال ۹۲ ساخت این مجتمع چهار هزار مترمربعی با زیربنای پنج هزار و ۵۰۰ متر مربعی که مکان آن متعلق به شهرداری است و از نظر استاندارد، ابعاد و امکانات اولین سالن در خاورمیانه است را با سرمایه گذاری خود و آقایان رحمان پرست و یاقوتی رقم زدیم و طی قرارداد بی یو تی، آن را در ۱۳۹۴ افتتاح کردیم و جا دارد یاد آور شوم که این مجتمع ورزشی و تفریحی از لحاظ امکانات حرف اول را در خاورمیانه می زند و هم اکنون در بخش های متعددی چون خانه تولد کودک، می نی لند (Mini land) مشتمل بر اتاق های متعدد آموزشی معادل با شهر فیزیکی کوچک برای کودک، سالن های بیلیارد، بازی های کامپیوتری، زمین استاندارد اسکیت، فروشگاه تجهیزات و لوازم ورزشی و رستوران مظفریه، کافی شاپ و فست فود در اختیار شهروندان بوده، و در حال خدمات رسانی به آن هاست و از نظر استاندارد و امکانات در خاورمیانه منحصر به فرد است و برای احداث اش شش میلیارد تومان هزینه شده است، تنها زمین اسکیت با این ابعاد و استاندارد است و بعد از این الزاماً مسابقات بین المللی اسکیت در سطح خاورمیانه در این سالن برگزار خواهد شد.
از ورزش حرفه ای خودتان بیشتر صحبت کنید و برایمان اسکیت هاکی را هم شرح دهید.
همان گونه که اشاره شد، اولین اعزام اسکیت هاکی سال ۸۴ شکل گرفته، و بهترین مقام آسیایی کسب شده در این رشته، مقام دوم بوده، و بهترین مقام جهانی کسب شده نیز مقام سیزدهم جهانی در ایتالیاست و بهتر است یاد آور شوم که جلال کیهان فر از مجتمع ورزشی سایمان تبریز از مؤثر ترین بازیکنان مسابقات جام جهانی ایتالیا بوده، و به عنوان فنی ترین بازیکن این تیم، مقام هشتم جهانی را از آن ِ خود ساخته است و این اتفاق بی سابقه در این رشته برای ما رقم خورده، و در تبیین شرایط حضور در این رشته، نیز باید محضر علاقهمندان به این رشته بگویم که اسکیت هاکی، یک ورزش تیمی بوده، و قوانین آن تقریباً شبیه اسکیت هاکی روی یخ است و هر تیم، چهار نفر بازیکن و یک نفر دروازه بان دارد و کل نفرات آن بر اساس لیست ۱۶ نفر می باشد و علاقه مندان ورود به رشته اسکیت هاکی باید مسلط به اسکیت باشند. گفتنی است، به لحاظ در جریان بودن پاک(به توپ هاکی گفته می شود) در طول بازی، تعداد تعویض های این رشته نامحدود است و این بازی در دو بازه زمانی ۲۰ دقیقه ای بدون توقف و با لحاظ ۵ دقیقه استراحت بین دو نیمه برگزار می شود و مسابقات آسیایی آن هر دو سال یکبار و مسابقات جهانی آن هر سال برگزار می شود.
دیدگاه های حمایتی مسؤولان کشوری و استانی در رابطه با این رشته را چگونه ارزیابی می کنید؟
اسکیت هاکی یک رشته مهیّج، انرژیک و یک ورزش نوپاست و باید شناسانده شود و برای ترغیب جوانان به این رشته و توسعه ورزش استان باید در معرض دید باشد و در این راستا نیازمند همراهی و همگامی رسانه های استان هستیم. همان طور که می بینید ما در تبریز، سخت افزار را ایجاد کرده ایم، اما متأسفانه حمایت شایسته و بایسته ای از جانب شهرداری و مسؤولان ورزشی استان ندیده ایم و انتظار داریم مسؤولان ورزشی استان مان موانع و دشواری های بر سر راه ما را هموار سازند و در برگزاری کاپ ۲۰۱۸ ما را همراهی کنند. چون ما به مناسبت تبریز ۲۰۱۸، برگزاری کاپ آذربایجان یا تبریز ۲۰۱۸ را تعریف نموده ایم و برای حضور هشت تیم خارجی در مجتمع سایمان تبریز با هشت کشور خارجی رایزنی کرده ایم و مصمم هستیم سال بعد، این جام را برگزار کنیم. از این رو از شهرداری و مسؤولان ورزشی استان و مدیران اجرایی انتظار داریم با تسهیل امور مرتبط با این کاپ و هموار سازی مشکلات و موانع بر سر راه مان، همراه و حامی ما باشند.
در لیگ کشوری هم موفقیت خوبی داشتید و در ضمن میزبانی بازی ها را هم بر عهده شما بود.
در این دوره از مسابقات لیگ کشوری که در روزهای ۲۶ و ۲۷ بهمن سال جاری در مجتمع سایمان برگزار شد، زیست پلیمر به عنوان حامی مالی از تیم ما حمایت کردند و جا دارد از این مجموعه تشکر کنم، اما در خصوص برگزاری این دور از مسابقات لیگ که در روزهای اخیر با حضور هشت تیم در چهار دوره برگزار شد و تیم آکادمی اسکیت انقلاب تهران، قهرمان و تیم سایمان نائب قهرمان این دوره از مسابقات شد. البته ناگفته نماند که در این دوره، به لحاظ سیاست های غلط کمیته برگزاری در دیدار رفت و برگشت، باز هم به عنوان مهمان در زمین تیم قهرمان در مسابقات حاضر شدیم و نتوانستیم از امتیاز میزبانی جلوی تیم قهرمان استفاده کنیم و به خاطر این سیاست غلط، تیم ما دوم شد. هم چنین شایسته ذکر است که ما امسال برای اولین بار میزبان قهرمان هاکی کشور در رده سنی جوانان بوده ایم و در این دوره از مسابقات، مقام چهارم را کسب کردیم.
این روزها بحث حضور شما در ترکیه بسیار داغ است؛ کمی از جزئیات آن برایمان بگویید.
هدایت تیم ملی اسکیت هاکی کشور ترکیه توسط دو مربی ایرانی از خطّه آذربایجان، یک اعتبار برای ایران و اولینی دیگر برای کشور، آذربایجان و تبریز، جامعه ورزشی اسکیت کشور و استان است و پیرو این اتفاق بسیار نادر در هاکی و تمام رشته های اسکیت، بنده و آقای مصطفی اصغری به عنوان مربیان ۲۰۱۸ تیم ملی اسکیت هاکی کشور ترکیه قرارداد یک ساله منعقد ساخته ایم و اردیبهشت ماه ۹۷ عازم ترکیه خواهیم شد و بی شک، این رویداد بی نظیر نتایج خوبی برای اسکیت هاکی کشور و استان مان خواهد داشت، اما در خصوص مهم ترین نتایج در پیشروی این رویداد رقم خورده می توانم یاد آور شوم که با این اتفاق ما می توانیم در رده باشگاهی خود، حالت انتقال بازیکن از ایران به ترکیه و بالعکس، از ترکیه به ایران را داشته باشیم و کمپ های مشترک برای تیم ملی برگزار کنیم و به شکل متقابل در کاپ های ترکیه یا ایران حضور یابیم و حتی می توانیم با حمایت فدراسیون ترکیه، با کشورهای اروپایی پیشرو در ورزش هاکی، ارتباط برقرار کنیم و اتفاقات خوبی را برای اسکیت هاکی کشور و هیئت اسکیت آذربایجان و تبریز رقم زنیم.
در ادامه مصطفی اصغری هم به جمع ما اضافه شد تا گفت و گو را با وی ادامه دهیم:
آقای اصغری خودتان را در ابتدا برایمان معرفی کنید.
متولد سال ۱۳۶۳ در تبریز هستمو یازده سال است که در کشور ترکیه ام و تحصیلات خود را در مقطع PHD نانو پزشکی ادامه داده ام. اسکیت را از کودکی شروع کردم و به عنوان بازیکن و مربی در این رشته فعالیت خود را ادامه دادم. از سال ۲۰۰۹ مربیگری پایه نونهالان را شروع کرده ام و چهارده سال است که به عنوان مربی از ابتدایی ترین سطح اسکیت تا پیشرفته ترین سطح آن را آموزش می دهم و مربیگری می کنم.
از مقام ها و افتخاراتتان برایمان صحبت کنید.
در ۲۰۰۹ به عنوان بازیکن در لیگ ترکیه شرکت داشته ام و با حضور در تیم دانشگاه آنکارا، طلای لیگ در ۲۰۱۰ را کسب کردیم، با حضور در تیم پلیس ترکیه به عنوان کاپیتان و بازیکن در ۲۰۱۱، نقره کسب کردیم، در رده چهار لیگ ترکیه در ۲۰۱۲ نیز به عنوان کاپیتان و بازیکن حضور داشته ام و در ۲۰۱۳ نیز به عنوان کمک مربی در تیم ملی مان، مدال نقره را کسب کردم، در ۲۰۱۴ برای اولین بار به عنوان سر مربی در لیگ بانوان حاجت تپه(Hacettepe) حضور داشته ام و مدال برنز کسب کردم و بهتر است متذکر شوم که در کنار داشتن مدارک مربیگری درجه B1 فدراسیون جهانی اینلاین هاکی و داوری درجه B بین المللی فدراسیون و مدرک داوری هاکی روی یخ؛ اولین ایرانی هستم که مدرک سر مربیگری فدراسیون جهانی هاکی روی یخ(IIHF) را دارم و البته گفتنی است که اولین اعزام باشگاهی اینلاین هاکی ترکیه به خارج از کشور به ۲۰۱۰ بر می گردد و جا دارد یاد آور شوم که در آن سال، این اعزام با مربیگری بنده، و به دعوت آقای منفرد برای جام کاپ خاورمیانه انجام شد و در آن سال، مقام سوم از آن ِ ما شد و این اتفاق را می توان به عنوان پیشینه شناخت فدراسیون ترکیه از آقای منفرد و تأثیر گذار بر توسعه، حفظ و استمرار روابط خوب قبلی و فعلی برشمرد.
چه شد که ترکیه ای ها سراغ شما آمدند؟
بنده چندین سال سابقه در زمینه بازیگری و مربیگری در کشور ترکیه را دارم و یکی از آیتم ها همین موضوع بوده، و مورد بعدی همان ارتباط و شناخت فدراسیون ترکیه از آقای منفرد و اعتمادسازی های ما نسبت به هاکی کشور و رساندن آن از سطح باشگاهی به سطح ملی و تلاش های بی وقفه ما برای برگزاری کمپ های ۱۰ روزه ترکیه در تبریز که مورد اخیر در مهرماه امسال اتفاق افتاد و نیز، زمینه سازی برای توسعه این حضورها، ارتباطات و اعتماد سازی فدراسیون اسکیت ترکیه نسبت به هاکی ایران بوده است و بهتر است یاد آور شوم که این آشنایی ها، حضورها، رفت و آمدها چندان تأثیر گذار بوده اند که هم اکنون نفرات منتخب تیم ملی ترکیه از لحاظ بازی و سبک آن، آقای منفرد را الگوی خود قرار داده اند.
در پایان هرچه دل تنگ تان می خواهد بگویید.
بنده یازده سال است که در ترکیه ام و فرصت نکرده ام در جامعه ورزشی ایران باشم، از این رو، چندان درد آشنا نیستم، چون ما در ترکیه امکانات خوبی داریم و کلیه برنامه های ما با برنامه ریزی دقیق و حساب شده فدراسیون ترکیه پیش می رود و کلیه برنامه های پیش بینی شده، از نظر زمان برگزاری مسابقات، رفت و آمد، امکانات و پست لوازم مورد نیاز برای مربی به بهترین نحو و درست در زمان دقیق انجام می شود و کلیه لوازم مورد نیاز بازیکنان و مربیان از طریق انبار مجهز فدراسیون تأمین می شود و برای تهیه لوازم هاکی، اعم از اسکیت، چوب و لوازم دیگر؛ هیچ بازیکنی از جیب خود هزینه نمی کند، اما متأسفانه عکس این حالت در فدراسیون اسکیت ایران حاکم است و فدراسیون پول ندارد و مدیریت، فوق العاده ضعیف است و با ارتباطی که با آقای منفرد داشتم، شاهد بودیم که ایشان از همان روز اول، از جیب خود، کلیه لوازم شان را تهیه کرده اند و به نظر می رسد در ایران شرایط برای مسؤولان، مربیان و بازیکنان به مراتب سخت تر از کشورهای دیگر است.