معاون سیاسی امنیتی استاندار آذربایجان شرقی ضمن تاکید بر نیاز نابینایان به یک کتابخانه مستقل گفت: برای تاسیس کتابخانه مخصوص نابینایان لازم است با شهرداری و شورای شهر هماهنگ شویم تا یکی از کتابخانه های شهر که از موقعیت مناسبی برخوردار است را در اختیار روشندلان عزیز قرار دهیم
رحیم شهرتی فر در حاشیه بازدید از کتابخانه مرکزی تبریز همزمان با سالگرد تاسیس نهاد کتابخانه ها عمومی کشور در گفتگو با خبرنگار آذر صبح گفت: کتابخانه مرکزی تبریز به عنوان بزرگترین کتابخانه ی نهادی کشور است و به همین مناسبت در بازدید امروز از قسمت های مختلف این کتابخانه شاهد امکان بسیار وسیع مطالعه برای نخبگان پژوهشگران دانشجویان بودیم.
وی ضمن اشاره به اینکه در این کتابخانه کتب دست نویس نفیس بسیاری نگهداری می شود گفت: کتابخانه مرکزی تبریز به دلیل نگهداری نسخ خطی، کتب قدیمی و نشریه و … از نظر ارزش مادی به این مجموعه نمیتوان قیمت گذاری کرد.
شهرتی فر افزود: یک اتفاق خوبی که قبلا به شخصه در جایی ندیده بودم را امروز در این کتابخانه شاهد آن بودم و آن اجرای طرح مخزن باز قفسه های کتاب است و این کار به نوع خود یک سیاست و روش خوبی برای جذب علاقه مندان به کتابخانه است.
معاون سیاسی امنیتی استاندار آذربایجان شرقی خاطرنشان کرد: همانطور که مسئولان کتابخانه های استان اطلاع دادن علاوه بر موضوع مخزن باز بودن قفسه ها، در سال آینده سه کتابخانه مجهز دیگر در استان افتتاح میشود.
وی ضمن تاکید بر احداث کتابخانه مخصوص نابینایان در تبریز گفت: با اینکه بخش روشندلان کتابخانه مرکزی تبریز فعال بوده و تالیف و چاپ کتب مخصوص نابینایان انجام میشود با این حال پیشنهاد من اختصاص یکی از کتابخانه های شهر با هماهنگی شهرداری و شورای شهر است و اولویت داشتن موقعیت مناسب آن کتابخانه برای روشندلان است.
شهرتی فر در پاسخ به سوال خبرنگار آذر صبح در خصوص اقدامات دولت و مجموعه نهاد کتابخانه ها در بالابردن سرانه مطالعه کتاب، گفت: فرهنگ کتابخوانی یک مسئله جدی برای جامعه در حال توسعه ایران اسلامی است، خوشبختانه امروزه شاهد اهمیت پیدا کردن موضوع انس با کتاب و تشویق مردم به مطالعه در فضای مجازی و رسانه ها هستیم.
وی ضمن تاکید بر نیازمندی جامعه به توسعه هر چه بیشتر فرهنگ کتابخوانی گفت: از نظر آموزشی از سنین کودکی و پیش دبستانی شایسته است اهمیت مطالعه را آموزش دهیم و لازم است که جامعه این باور را داشته باشند که بدون مطالعه کتاب عمومی و تخصصی جامعه ای آگاه پدید نخواهد آمد.
شهرتی فر افزود: آموزش و پرورش و دانشگاه ها می توانند نقش موثر تری نیز در بالابردن فرهنگ کتابخوانی ایفا کرده و دولت نیز با احداث و تجهیز کتابخانه ها و ایجاد فرهنگ سازی مناسب در جامعه از دوران کودکی، میتواند نقش خود را ایفا کند.
وی ضمن بیان اینکه هر سال در کشور یک شهر به عنوان پایتخت کتاب انتخاب می شود اظهارداشت: تبریز یکی از شهرهایی است که هرساله کاندیدای پایتخت کتاب کشور میشود ولازم به ذکر است در این خصوص تمامی نهاد ها، اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی و مسئولان زیربط همگی در تلاش برای ایجاد بستر مناسب در تبریز برای گرفتن این پایتختی برای استان هستند.
معاون سیاسی امنیتی استانداری آذربایجان شرقی افزود: طرح های ما در مقایسه با طرح های پیشنهادی کشور در سطح بسیار خوبی قرار دارند ولی تصور من این است که اولویت داوران، انتخاب استان هایی است که سرانه مطالعه کتاب در آن استان پایین بوده و هدفشان احیا فرهنگ مطالعه در این شهرها است.