مدیرکل حفاظت محیط زیست آذربایجان شرقی گفت: ۷۴ درصد از آلودگی کلانشهر تبریز ناشی از خودروهاست.
وی روند کاهش میزان آلودگی هوا را رو به رشد دانست و گفت: اقدامات بسیاری به منظور بهبود کیفیت هوا انجام شده است که تولید بنزینهای با کیفیت و ممنوعیت تولید بنزین بیکیفیت در دولت یازدهم، تولید بنزین یورو چهار، بازسازی و نوسازی ناوگان حمل و نقل عمومی و پایش مستمر از آن جمله هستند.
قاسمی در ادامه با مقایسهی تعداد روزهای پاک در دو سال گذشته عنوان کرد: با توجه به اقدامات محیط زیست استان، تعداد روزهای پاک تبریز از ۲۹۷ روز در سال ۹۵ به ۳۱۴ روز در سال گذشته رسید که افزایش هشت درصدی را نشان میدهد، به همین ترتیب تعداد روزهای ناسالم برای گروههای حساس در سال ۹۶، با ۱۹ روز کاهش نسبت به سال ۹۵، ۳۹ روز اعلام شده است.
وی در ادامه با اشاره به آخرین وضعیت «تالاب بینالمللی قوری گل» اظهار کرد: تالاب بینالمللی قوری گل یکی از مناطق حفاظت شده است که توسط دوربین مدار بسته پایش و کنترل میشود. نیروهای محیط زیست از زمان خشکی تالاب به طور دقیق وضعیت این تالاب را تحت نظر قرار داده و برای حفظ و احیای آن تلاش کردهاند.
وی با بیان این که حدود ۲۵ میلیارد تومان هزینه برای انتقال آب به این تالاب برآورد شده است، افزود: مجری این طرح، سازمان آب است و محیط زیست نیز با جلوگیری از پرت آب و استفادهی بیش از حد کشاورزان در راستای حفظ این تالاب تلاش خواهد کرد.
مدیرکل حفاظت محیط زیست آذربایجان شرقی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به مناطق حفاظت شده در استان اظهار کرد: ۱۳ درصد (۶۰۰ هزار هکتار) از مساحت آذربایجان شرقی، جزو مناطق چهارگانهی حفاظت شده است که پارک ملی، اثر طبیعی ملی و پناهگاه حیات وحش از آن جمله به شمار میآیند.
وی در پایان خاطرنشان کرد: اداره کل محیط زیست استان هم راستا با توسعه حرکت کرده و به هیچ عنوان مخالف توسعه نیست، اما تحت برخی شرایط، حفظ جان تعداد کثیری از انسانهای ساکن در یک منطقه به تعطیلی برخی صنایع آلاینده برتری دارد و این به معنی مخالفت این سازمان با توسعه و پیشرفت صنعتی نیست.