پنجاه و یکمین نشست علنی شورای اسلامی شهر تبریز همچنان به بررسی لایحه بودجه سال ۹۷ پرداخت.
به گزارش آذر صبح، با توضیحات محمد اشرف نیا، رئیس کمیسیون عمران، گزارش این کمیسیون در ارتباط با اولویت های اجرای پروژه های عمرانی در نشست شورای شهر مطرح شد.
محمد اشرف نیا رییس کمسیون عمران در ابتدای این جلسه گفت: اولویت بندی بر اساس ضرورت تکمیل سریع ترِ پروژه های نیمه تمام است.
وی افزود: برخی دیگر از پروژه ها ضرورتا باید در سال جاری آغاز شوند که در قالب اولویت ها ذکر شده اند.
اشرف نیا ادامه داد: منتظر این هستیم که بعضی آقایان که ادعا کرده اند، از صندوق توسعه ملی برای مترو تبریز تسهیلات جذب کنند!
وی همچنین راه چاره تحقق بودجه، انتشار اوراق مشارکت برای پروژه های عمرانی دانست و خاطر نشان کرد: تکمیل خط یک مترو، ۶۸۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد که نیمی از آن را باید طبق قانون، دولت تقبل نماید.
رییس کمیسیون عمران شورای شهر تبریز ادامه داد: خط دو مترو هم تعطیلی بردار نیست و باید به نحوی از انحا اجرای آن ادامه پیدا کند.
اشرف نیا گفت: باید سعی کنیم بودجه را در مسیری صرف کنیم که به ایجاد زیرساخت های اساسی منتهی شود.
ویادامه داد: این که خط یک مترو در شهرهایی مثل اصفهان و شیراز تکمیل شده و حالا دارند خط دو را تکمیل می کنند، برای ما که هنوز با خط یک دست به گریبان مانده ایم، تاسف بار است.
اشرف نیا خاطر مشان کرد: اگر اعتبار لازم را در این باره نمی خواهیم پیش بینی کنیم نباید انتظار داشته باشیم در این باره فرجی حاصل شود.
در ادامه این جلسه غلامحسین مسعودی ریحان نیز گفت: نباید اجازه دهیم توازن بودجه به نحوی تغییر کند که پروژه های نیمه تمام همچنان نیمه تمام باقی بمانند!
وی افزود: با این رویکرد آغاز پروژه های غیر ضروری جدید را به مصلحت نمی دانم.
مسعودی ریحان افزود: در خصوص مقاوم سازی اتوبان پاسداران، یک بار شفاف سازی کنید تا متوجه شویم این پروژه چه زمانی به پایان خواهد رسید.
وی ادامه داد: درباره پروژه مرکز همایش ها و بودجه های مربوط به آن، همچنان ابهامات فراوان وجود دارد.
مسعودی ریحان خاطر نشان کرد: سرمایه گذاران خصوصی آماده مشارکت در تملک و احداث پارک بزرگ تبریز هستند اما متاسفانه هنوز ساز و کاری برای ان موضوع مشخص نشده است.
وی گفت: باید توجه داشته باشیم که سمت و سوی بودجه، معطوف به بهبود اوضاع مناطق حاشیه نشین باشد.
مسعودی ریحان ادامه داد: فعلا با احداث ساختمان جدید برای شورای شهر با مبالغ ذکر شده، مخالف هستم.
وی همچنین گفت: به شدت با تخصیص بودجه برای پروژه های سایر دستگاه ها مخالفم.
مسعودی ریحان افزود: احداث سد برای مهار آب در مسیر میدان چایی، آن هم در شرایطی که متوجه شده ایم سدها چه بلایی بر سر منابع آب و محیط زیست آورده اند، غیر قابل توجیه است.
وی خاطر نشان کرد: احیای قنوات، بسیار ضرورت دارد اما مبلغ ۵ میلیارد تومان که برای آن پیش بینی شده است، ناچیز است.
سونیا اندیش نایب رییس شورای شهر تبریز نیز در مورد بودجه سال ۹۷ گفت: سال هاست در سطح شهر آسفالت ریزی کرده ایم در حالی که این آسفالت یک سال بیشتر دوام نمی آورد! باز هم می خواهیم آن را ادامه دهیم!
وی افزود: شهرداری، در خصوص مبالغی که برای آسفالت ریزی استفاده می کند، حتما از سیستم های و تکنولوژی های جدید استفاده کند!
اندیش ادامه داد: اعتبارات پیشنهادی برای بندهای مختلف ذکر نشده اند و ضرورت دارد شهرداری در این خصوص رفع ابهام کند.
نوی در مورد ساماندهی میدان بزرگ در بلوک خاقانی نیز گفت: اگر قرار باشد به قیمت نابودی میدان ساعت باشد، کاملا نادرست است و خواستارِ حذف این بند هستم. هر گونه تغییر در ساختار میدان ساعت ، تعدی بر هویت فرهنگی تبریز است.
نایب رییس شورای شهر تبریز خاطر نشان کرد: مگر چند شهر در دنیا عمارت ساعت و میدان ساعت دارند . تعداد اینها خیلی محدود است و تبریز یکی از آنهاست.
اندیش ادامه داد: پیشنهاد می کنم ردیف مربوط به ایجاد میدان بزرگ در بلوک خاقانی که میدان ساعت هم جزو آن است حذف گردد.
وی ادامه داد: با ساماندهی روستاهای الحاقی اگر قرار باشد بر مبنای خدمت به دوستان و آشنایان! باشد، مخالف هستیم. شهرداری در این باره دقیقا شفاف سازی کند.
اندیش خاطر نشان کرد: در خصوص احیای قنوات برای تامین آب خام مصرفی، پیشنهاد می کنم تصفیه خانه های منطقه ای توسط شهرداری احداث شود.
سونیا اندیش در ادامه خاطر نشان کرد: شهرداری به صورت روشن مشخص کند آنچه را که در شورای شهر تصویب خواهد شد، آیا مربوط به خط یک خواهد بود یا برای خط دو نیز از همان اعتبار هزینه خواهد شد.
فرج محمدقلیزاده رییس کمیسیون اجتماعی شورای شهر تبریزدر این نشست گفت: پیشنهاد می کنم در پروژه های عمرانی، آسفالت اساسی با درزگیری و لکه گیری تفیکک داده شوند.
وی ادامه داد: معابر اصلی برای اجرای پروژه های آسفالت ریزی باید مشخصا قید شوند تا شورای شهر بتواند نظارت مفید داشته باشد.
قلیزاده خمچنین در خصوص تکمیل تملک پارک بزرگ تبریز نیز گفت: باید بدانیم که مبلغ ۱۵ میلیارد تومان، نخواهد توانست مشکل چندانی را حل کند.
وی ادامه داد: ابهامات مختلف در قالب بندهای مختلف بودجه وجود دارد که باید رفع شوند.
رییس کمیسیون اجتماعی شورای شهر تبریز ادامه داد: خرید و ساخت محل جدید استقرار شورای شهر، باید به نحوی باشد که در شان و جایگاه این نهاد مدنی باشد. از آنجایی که در تبریز چنین محلی فعلا وجود ندارد باید شهرداری نسبت به احداث آن اقدام کند.
وی احیای پروژه صاحب آباد پروژه بسیار مهمی دانست و گفت: با اعتبار ۴ میلیارد تومانی پیش بینی شده برای آن، کار چندانی برای آن صورت نخواهد گرفت!
قلیزاده خاطر نشان کرد: در خصوص احداث همراه سرا و مشارکت در احداث مراکز تحقیقات پزشکی، گرچه این اقدامات کارهای مثبتی هستند اما ما قرار گذاشته ایم که به وظایف خودمان برسیم و بار دستگاه های دیگر را به دوش نکشیم.
ایرج شهین باهر، شهردار تبریز نیز در این نشست گفت: اگر بررسی بودجه به این صورت ادامه پیدا کند، به این زودی نخواهیم توانست بحث را جمع کنیم!
وی افزود: دوستان عضو شورای شهر، نسبت به مصوبات کمیسیون عمران، بی توجهی نکنند!
شهردار تبریز خاطر نشان کرد: پیشنهاد می کنم در جلسه ای غیر مستمع، پروژه های عمرانی و اولویت آنها مورد تصمیم گیری واقع شود.