حضور موفق و بدون دردسر بانوان در سالن را باید روشن ترین بخش لیگ جهانی والیبال نشسته – تبریز بدانیم.
به گزارش آذر صبح، نخستین دوره لیگ جهانی والیبال نشسته از ۳۰ فروردین تا چهارم اردیبهشت ماه به میزبانی جمهوری اسلامی ایران در شهر تبریز برگزار شد. این رقابت ها با حضور شش تیم برتر جهان (ایران، روسیه، اوکراین، بوسنی، آمریکا و آلمان) در تبریز پایتخت گردشگری جهان اسلام در سال ۲۰۱۸ برگزار شد و در نهایت تیم ملی والیبال نشسته ایران عنوان قهرمانی را به دست آورد و تیم های روسیه و بوسنی در جایگاه های دوم و سوم قرار گرفتند. در کنار برگزاری فنی موفق این مسابقات شاهد یک اتفاق بسیار مهم بودیم که از آن می توان به حضور موفق و بدون دردسر بانوان در سالن محل برگزاری مسابقات اشاره کرد. این اتفاق بزرگ را می توانیم برای بانوان ورزش دوست کشورمان یک نقطه عطف بسیار مثبت بنامیم که می تواند زمینه را برای حضور بانوان در سایر رویدادهای ورزشی کشورمان را نیز فراهم نماید.
زهرا ساعی، عضو فراکسیون زنان مجلس شورای اسلامی با ابراز خوشحالی از این اتفاق بزرگ اظهار داشت:
“خدا را شاکریم که این دوره از مسابقات با حضور زنان و مردان تماشاگر بدون هیچ حاشیهای برگزار شد. امیدواریم از این به بعد این فرهنگ مستمر بوده و شاهد حضور و برپایی چنین مسابقاتی باشیم که البته در تهران آغاز شده و امروز نیز در تبریز اجرا شد. باید با الگوسازی و با حفظ امنیت، نظم و شان و کرامت بانوانها بتوان فرهنگ حضور بانوان در ورزشگاهها را فراهم آورد. با توجه به اینکه به ۱۳ رویداد بینالمللی در تبریز اجرا خواهد شد رایزنیهای لازم را برای حضور بانوان خواهیم داشت. ورزش خود یک راهی برای معرفی تبریز به عنوان پایتخت گردشگری است و در سطح بینالمللی مسابفات زیادی در تبریز خواهیم داشت که امیدواریم با کمک مسوولان استان تمهیدات لازم برای حضور بانوان در سالن ورزشی باشیم.”
صحبت هایی که دکتر ساعی در حاشیه روز پایانی مسابقات لیگ جهانی والیبال نشسته انجام داد این نوید را می دهد که عزم مسئولین برای هموار کردن این موضوع مهم جزم تر از هر زمان دیگری است. بی شک همراهی مردم فهیم با مسئولین یک برگ برنده برای چنین اتفاق بزرگی می باشد چرا که هر چقدر رویدادهایی همچون والیبال نشسته لیگ جهانی که با حضور بانوان و آقایان در سالن برگزاری می شود زیادتر و بدون حاشیه تر برگزار شود این اطمینان خاطر بیشتر خواهد شد که حضور بانوان پا به پای آقایان در محیط های ورزشی هیچ مشکلی نمی تواند در پی داشته باشد و این یعنی پایان یک حسرت بزرگ برای بسیاری از بانوان ورزش دوست کشورمان که یکی از مهمترین آرزوهایشان تماشای بازی تیم های رشته های ورزشی محبوب خود از نزدیک است؛ اتفاقی که برای آقایان یکی چرخش عادی بوده ولی برای خانم ها یک ارزش تاریخی به شمار می رود.
باتوجه اینکه در طی ماه های آینده شهر تبریز میزبان رویدادهای بین المللی ورزشی دیگری نیز خواهد بود این فرصت بار دیگر به وجود خواهد آمد که حضور بانوان را در بین تماشاگران شاهد باشیم. به این ترتیب عجیب نخواهد بود اگر رویداد تبریز ۲۰۱۸ نقطه شروعی باشد برای پایان تفکیک جنسیتی در ورزشگاه های کشور و این می تواند یکی از بزرگترین دستاوردهای این رویداد استانی در سطح ملی باشد.