دختران وزنه برداری ایران با رفتن روی تخته در ازبکستان نام خود را در تاریخ این رشته ثبت کردند.
به گزارش ترجمام صبح، اولین تیم تاریخ وزنه برداری دختران ایران این روزها در ازبکستان حضور دارد. این تیم ۴ نفره با هدایت ریحانه، نایب رییس فدراسیون وزنه برداری در رقابت های قهرمانی نوجوانان آسیا شرکت کرده و طبیعی است که در گام اول رکوردهای بالایی را ثبت نکند.
با این حال شکستن طلسم ۷۰ ساله برای دختران وزنه بردار اتفاق مهمی است که از این پس باعث خواهد شد تا زنان هم مثل مردان در این رشته با فولاد سرد دست و پنجه نرم کرده و به فکر مدال آوری در جهان و المپیک باشند.
اعضای ۴ نفره تیم ملی وزنه برداری نوجوانان دختران ایران متشکل از پارمیدا محمودیان در دسته۵۸ کیلوگرم، الناز باجلانی در دسته ۶۳ کیلوگرم، مهدیه کلالی در دسته ۶۹ کیلوگرم و سیده نرگس میرزکی در دسته ۷۵+ کیلوگرم هستند. پارمیدا محمودیان که حالا دیگر نامش به عنوان اولین بانوی وزنه بردار ایرانی در مسابقات بین المللی در تاریخ ثبت شده، در دسته ۵۸ کیلوگرم روی تخته رفت و با عنوان ششمی به کار خود پایان داد. حضور این دختر وزنه بردار روی تخته بازتاب گسترده ای داشت و حتی باعث شد «هشتگ پارمیدا» در فضای مجازی برای حمایت از این تیم شکل بگیرد.
او درباره اولین تجربه اش در مسابقات آسیایی می گوید:
“با اینکه به عنوان اولین نفر روی تخته رفتم، حس خیلی خوبی داشتم. حریفان خیلی قدری داشتم و سطح آنها بالا بود. شاید از بیرون که نگاه می کردم، رفتن روی صحنه برایم ترسناک بود؛ اما اولین بار که وزنه زدم، حس خیلی شیرینی بود. هیجان زیادی داشتم و خدا را شکر که وزنه هایم را به درستی بالای سر بردم. لباس های خوبی برای ما طراحی شده بود و اصلا برای وزنه زدن اذیت نشدم.”
نرگس میرزکی، نماینده وزن ۷۵+ آخرین وزنه برداری است که از تیم دختران در مسابقات قهرمانی نوجوانان آسیا روز دوشنبه روی تخته خواهد رفت. او درباره حضورش در ازبکستان و مسابقه ای که در پیش دارد گفت:
«حس خوبی است که به عنوان اولین نمایندگان دختر ایران در ازبکستان وزنه می زنیم. ما افتخار می کنیم که با حجاب تمرین می کنیم و مسابقه می دهیم. من در آینده تلاشم را بیشتر خواهم کرد و از سال بعدی می خواهم روی سکو بایستم. اینکه برخی می گویند زنان نمی توانند وزنه بردار باشند و موفق شوند، درست نیست. ما ۴ نفر ۴ ماه است که تمرین می کنیم و به اینجا رسیدیم. مطمئنا بقیه دختران هم می توانند بیایند و موفق باشند.»
شاید در انتهای این مطلب خالی از لطف نباشد که به این موضوع اشاره کنیم که پیش از به روی تخته رفتن این چهار وزنه بردار کشورمان در مسابقات جهانی هیچ رویداد وزنه برداری بانوان ایرانی را نه در خارج و نه در داخل برگزار نشده بود. تنها فعالیت وزنه برداری که در بخش بانوان در کشورمان برگزار شده بود پیش از این به انتشار تصاویری از گریه یک دختر وزنهبردار ۸ ساله در مسابقات بینالمللی اهواز بود که مأموران نگذاشته بودند آیسن ادیب وزنه بزند. رئیس فدراسیون وزنهبرداری ایران در این مورد گفته بود برای “جبران” این اتفاق کاری میکند که آیسن قویترین زن جهان شود. حال پس از چند ماه از این اتفاق تلخ، آی سن می تواند امیدوار به این وعده رئیس فدراسیون وزنه برداری باشد که البته مشخص بود به صورت نمادین گفته شده بود. بی شک آی سن خوشحال ترین دختر ایرانی بود زمانی که پارمیدا اولین رکورد رسمی وزنه برداری ایران را ثبت کرد. اینک پارمیدا و دوستانش قهرمانان زندگی آی سنی شده اند که قرار است روزی قوی ترین زن جهان شود.