مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان شرقی عنوان کرد: تبریز۲۰۱۸ نقطه ای برای شروع گسترش صنت گردشگری شهر است.
به گزارش آذر صبح، مرتضی آبدار پیش از ظهر روز سه شنبه در جمع خبرنگاران اظهار کرد: موضوع اساسی این گردهمایی تشریح بخشی از دستاوردهای رویداد تبریز۲۰۱۸ است که ثمرات آن در تعطیلات نوروزی ۹۷ مشاهده شد.
وی با بیان اینکه هدف از انتخاب این شهر به عنوان پایتخت گردشگری معرفی پتانسیل های تبریز است، ابراز کرد: معرفی این شهر بستری برای شناساندین تبریز دربین کشورهای اسلامی فراهم کرده تا همگان با تاریخ این شهر بزرگ آشنا شوند.
آبدار در خصوص رویداد تبریز۲۰۱۸ افزود: عنوان این رویداد با نام پایتخت گردشگری کشورهای اسلامی نهادینه شده در همین راستا تبریز وشهرستان های آن برای خانه تکانی اساسی در حوزه گردشگری تاثیر بسزایی دارد.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان شرقی ابراز کرد: رویداد تبریز ۲۰۱۸ طی هفته ی گذشته با حضور رئیس جمهور کشور افتتاح شده که به نوعی این حضور حمایت از تبریز و داشته های آن است.
وی در خصوص انتخاب تبریز به عنوان پایتخت گردشگری کشورهای اسلامی یادآور شد: در زمان انتخاب پایتخت کشورهای اسلامی ایران از ۳۱ شهرخود تنها ۲ شهر تبریز و یزد را به سازمان میراث فرهنگی معرفی کرد که با توجه به قدمت چندین ساله و صنایع دستی تبریز این شهر به عنوان پایتخت انتخاب شد.
آبدار با بیان اینکه شهر تبریز داشته های بسیاری دارد، اذعان کرد: داشته ها، صنایع دستی و تاریخ تبریز یکی از مهم ترین ویژگی های انتخاب تبریز به عنوان پایتخت است، علاوه بر این موضوعات تمامی مسائلی که در حوزه برنامه ریزی برای این رویداد عظیم در نظر گرفته شده باید اجرایی شود.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان شرقی ادامه داد: از برنامه ریزی های صورت گرفته ۱۰۸ پروژه برای رویداد تبریز۲۰۱۸ تعریف شده که بایستی تمامی آنان به مرحله بهره برداری رسند.
وی ضمن اشاره به دستاوردهای این رویداد عنوان کرد:۱۶۳ پروژه عمرانی از ۲۲ دستگاه اجرایی پیشنهاد و به مرحله عملی شدن رسیده که برخی از آنان در حال اجرا است، درکل ۱۰۸ پروژه برای این رویداد تعریف شده است..
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان شرقی در خصوص سالن همایش های بین المللی تشریح کرد: احداث سالن همایش های بین المللی تبریزی طرحی از سوی شهرداری کلانشهر تبریز بود که به مرحله بهره برداری رسید و اینک استفاده از این مکان بزرگ فراهم شده است.
وی در خصوص محدودیت های زمان کاری اصناف تشریح کرد: اصناف باید محدودیت های زمانی را از کار خود حذف کنند چراکه گردشگران نیازمند خرید هستند، تاکنون ۵۷ صنف این موضوع را قبول کرده تا زمان کاری خود را درساعات مختلف شبانه روز افزایش دهند.
آبدار در خصوص اجرای موسیقی زنده برای گردشگران ابراز کرد: اجرای موسیقی زنده در هتل ها و رستوران ها و مراکز تفریحی و… یکی دیگر از برنامه های این رویداد عظیم است که در مدت زمان محدودی به صورت آزمایشی اجرایی خواهد شد.
وی در خصوص تخت های موجود تبریز برای اقامت گردشگران عنوان کرد: تاکنون ۷ هتل با ۸۰ درصد پیشرفت مواجه بوده که علاوه بر انها ۵۳ مجوز برای هتل ها صادر و ۳۲ هتل در حال ساخت و ۲۱ هتل نیز مجوز ساخت کسب کرده اند، تعداد تخت ها تا پایان دولت دوازدهم به رقم ۱۳ هزار و صد تخت می رسد.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان شرقی در خصوص جنگل های ارسباران افزود: جنگل های ارسباران درالویت برنامه های سازمان قرار دارد تا میراث طبیعی و جنگلها تاریخی به ثبت جهانی رسند، علاوه براین کلیسا سنت استپانوس و نیز یکی دیگر از آثار استان است که معرف داشته های آذربایجان شرقی است.
وی ادامه داد: برگزاری شب های تبریز در سایر استان ها از دیگر برنامه های تبریز۲۰۱۸ است که با اجرای این برنامه می توانیم تبریز را در میان سایر شهرهای کشور معرفی کنیم و این امر موجب بهتر شناساندن تبریز به گردشگران خارجی و داخلی می شود.
آبدار در رابطه با تبلیغات رویداد تبریز۲۰۱۸ افزود: ۴۰ درصد تبلیغات در روی کالاها و نقشه ها و رستوران ها با برند تبریز۲۰۱۸ لحاظ شده، علاوه بر این برای نخستین بار هوشمندسازی در موزه ها که با نصب اپلیکیشن ها و کتاب های گویا کارترجمه را برای گرشگران آسان کرده است.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان شرقی خاطر نشان کرد: سعی بر آن داریم تبریز را در شان خود شهر تعریف کنیم چراکه تبریز پیش از این رویداد کم تر شناخته شده بود ولی برگزای تبریز۲۰۱۸ کمکی برای شناساندن این شهر به همگان خواهد شد.
وی عنوان کرد: بوم گردی یکی دیگر از برنامه های این سازمان است که از عشایر و روستائیان تقاضا شده تا خانه های خود را بازسازی کرده و در اختیار گردشگران قرار دهند، فرماندار شهرستان کلیبر و مردمان آن آمادگی همکاری در این راستا با سازمان را اعلام کرده است.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان شرقی گفت: استفاده از ظرفیت های گردشگری روستایی در شهرستان کلیبر با محوریت توسعه طبیعت گردی و بوم گردی مورد توجه و تاکید اداره کل میراث فرهنگی استان در جهت توسعه گردشگری این شهرستان است و در همین راستا موافقت اولیه تبدیل ۲۶ واحد اقامتی روستایی به اقامتگاه بوم گردی صادر گردید.
رستمی، معاون گردشگری ادارهکل میراث فرهنگی عنوان کرد: از ۲۷ اسفند ۹۶ تا ۱۳ فروردین ۹۷، دو هزار و ۱۶۵ توریست خارجی به آذربایجانشرقی سفر کرده و در استان اقامت داشته، همچنین تعداد توریستها نسبت به مدت مشابه سال قبل ۱۷ درصد افزایش یافته است چراکه در سال قبل پذیرای یک هزار و هشتصد گردشگر خارجی بودیم.
وی در خصوص گردشگران اظهار کرد: ۶۰ درصد گردشگران خارجی تبریز ۲۰۱۸ از کشورهای ترکیه و جمهوری آذربایجان و مابقی از کشورهای اروپایی بودند.