یادواره شهید حسن شفیع زاده، فرمانده توپخانه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در دوران دفاع مقدس در مصلی اعظم امام خمینی(ره) تبریز برگزار شد.
به گزارش آذر صبح، یادواره شهید حسن شفیع زاده، فرمانده توپخانه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، باحضور حجت الاسلام و المسلمین آل هاشم نماینده ولی فقیه در استان آذربایجان شرقی و امام جمعه تبریز ، مجید خدابخش استاندار آذربایجانشرقی، ایرج شهین باهر شهردار تبریز و جمعی از مسئولین لشکری و کشوری، جمعی از خانواده های معظم شهدا و مردم ولایت مدار تبریز در مصلای بزرگ امام خمینی(ره) تبریز برگزار شد.
شهید شفیعزاده همواره به ضرورتهای جنگ توجه داشت
سردار مصطفی ایزدی فرمانده قرارگاه سایبری و تهدیدات نوین قرارگاه مرکزی خاتمالانبیا در یادوارهی سرلشکر شهید پاسدار حسن شفیعزاده، بنیانگذار توپخانه سپاه پاسداران با بیان اینکه آذربایجان همواره سنگر اسلام و مسلمین بوده است، ابراز کرد: ما در انقلاب اسلامی حرکتی را مشاهده میکنیم که امام بزرگوار و روحانیت معظم در این مملکت بنا نهادند و فرمودند این انقلاب، انقلاب ارزشهاست.
وی ادامه داد: انگیزهای که شهدا داشتند این بود که ارزشها به سمت اسلام گرایش یابد لذا خداوند باب جهاد را برای خواص گشود.
فرمانده قرارگاه سایبری و تهدیدات نوین قرارگاه مرکزی خاتمالانبیا با اعلام اینکه شهدایی همچون آقا مهدی باکری، علی تجلایی، شفیعزاده و مرتضی یاغچیان برای اعتلای کلمهی “لااله الا الله” خالصانه تلاش کردند و اجر جهاد خود را با شهادت گرفتند.، یادآور شد: حسن شفیعزاده بنیانگذار توپخانهی قدرتمند سپاه پاسداران انقلاب اسلامی افتخار آذربایجان و ایران است که در همهی زندگی خود جهاد کرد و جهاد اکبر در راس کار او بود.
وی افزود: شهید شفیعزاده در عین اینکه در خط مقدم بود به ضرورتهای جنگ توجه داشت و هر فرصتی را برای خودکفایی مغتنم میشمرد.
این مقام نظامی در بیان خاطرههای دوران ۸ سال دفاع مقدس، تصریح کرد: در عملیات تنگه چزابه خط ما حدود ۳۰۰ متر بود و دشمن با ۱۷۰ قبضه توپ، تانک و خمپاره این خط را زیر آتش گرفت، رزمندگان صبر عاشورایی کردند و با صدق ایستادند لذا خداوند فتح المبین را به ررمندگان اسلام ارزانی فرمود؛ شفیعزاده با همت والای رزمندگان توپهایی را به غنیمت گرفت که فقط ۲۹ روز از تولید آنها در کشور رومانی میگذشت.
وی خاطرنشان ساخت: شهید شفیعزاده در عملیات والفجر هشت، در شرایطی که انتقال نیرو نیز به سختی انجام میشد، هفتاد گردان توپخانه را به خط مقدم برد و مستقر کرد.
معاون راهبردی و اشراف فرماندهی کل قوا در ستاد کل نیروهای مسلح، حرکتهای شهید شفیعزاده را مبتنی بر بصیرت دانست و عنوان کرد: این شهید والامقام از ابتدای انقلاب اسلامی در مقابل امواجی که دشمن علیه این انقلاب ایجاد میکرد ایستاد و حضور فعال داشت.
شهید شفیعزاده در راه اندازی و خودکفایی سپاه نقش برجستهای داشت
حجت الاسلام سیدمحمدعلی آل هاشم نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه تبریز، در یادواره گرامیداشت سردار سرلشکر حسن شفیعزاده و موسس توپخانه سپاه پاسداران، اظهار داشت: برگزاری این یادبودها در مورد کسانی که حماسه آفریدهاند بسیار موثر است.
وی ادامه داد: دو سال قبل از طرف رهبری مامور شدم که در مراسم ختم مادر شهید حسن شفیع زاده حضور داشته باشم، در آنجا بود که به مقام شامخ این شهید نزد رهبری پی بردم.
نمایندهی ولی فقیه در آذربایجانشرقی با تاکید بر اینکه همه وظیفه داریم راه شهدا را ادامه دهیم، خاطرنشان ساخت: عزت، اقتدار و بزرگی در سطح داخل و بین الملل را مدیون خون شهدا هستیم، لذا نیازمند و محتاج فرهنگ پایداری میباشیم و باید در جامعه فرهنگ ایثار و شهادت را گسترش دهیم.
وی ابراز کرد: شهید شفیعزاده یکی از فرماندهان مخلص سپاه اسلام است که در دورانی که با تحریمهای سنگین مواجه بودیم تنها با تکیه بر توان و امکانات داخلی برای تجهیز و تشکیل توپخانه سپاه بهره برد.
امام جمعه تبریز با اعلام اینکه در دهه شصت برخی از افراد در جبهه و عدهای دیگر در کارخانههای کشور فعال بودند، یادآور شد: مرخصی شهید شفیعزاده از جبهه برای این بود که در کارخانهها حضور مییافت و قطعات لازم را سفارش میداد.
وی افزود: شهید شفیعزاده در راه اندازی و خودکفایی سپاه نقش برجستهای داشت تا جایی که بعدها سپاه در سایه همان خودکفایی توانست خود سلاح بسازد، به یاد داریم که هفت گروه مستقل توپخانه با همت والای شهید شفیع زاده تشکیل شد.
حجتالاسلام آلهاشم گفت: زمانی که شهید شفیعزاده و باکری از تبریز به آبادان میرفتند ما از نظر مهمات خمپاره در محدودیت کامل قرار داشتیم اما به برکت این شهدا موقعیت ما در سطح بسیار خوبی قرار گرفت.
وی خاطرنشان کرد: علاوه بر توپخانه ایشان در مسئولیتهای دیگر مانند اطلاعات و عملیات در گردانهای مختلف فعالیت چشم گیری داشتند.
خطیب شهیر تبریزی در پایان با تاکید بر اینکه شهید شفیع زاده توپخانه را ایجاد کردند تا اینکه در پایان جنگ به مدیریت مستقل رساندند، افزود: یکی از خصوصیات شهید شفیعزاده این بود که کمتر پشت میز مینشست و در بین نیروها در حال رفتوآمد بود.