به دنبال فیلترینگ یکباره ی تلگرام و عدم ارائه مشابه همطراز داخلی از سوی همان تصمیم گیران و تصمیم سازان، سردرگمی ملی برای جبران این کاستی در بین کاربران پدید آمده است.
آذر صبح/ مهرداد خوشکار مقدم: طی سالیان گذشته رسم بر این بوده که عده ای بصورت سلیقه ای تصمیمی بگیرند و مهم نباشد چه عواقبی برای مردم خواهد داشت؛ وظیفهی مردم هم این بوده که خود را با این تصمیمات یکباره و البته کارشناسی نشده تطبیق دهند و دم هم بر نیاورند!
تصمیم می گیرند جراحی کنند اقتصاد بیمار را… یک شبه قیمت همهی ملزومات زندگی “آزاد” می شود و البته بنزین هم سهمیه ای. اما کسی به فکر این نیست که سهمیه آمبولانس و خودرو پلیس و تاکسی های مسافرکش چه می شود… البته آنها هم چاره ای ندارند جز اینکه وفق دهند خود را با این سیستم بی نظم و نظام!
این تصمیم در حوزه وسایل ارتباط جمعی البته پررنگ تر بوده است. از برخورد با ویدئوها در دهه های ۶۰ و ۷۰ تا سی دی و این اواخر عملیات راپل کاماندویی برای جمع آوری بشقاب های ماهواره ای روی پشت بام های مردم!
در وضعیت کنونی، مجبوریم با افراد مختلف در فضاهای مختلف گفتگو کنیم!
می خوابند و صبح فیلتر می کنند پیام رسانی را که علاوه بر ایجاد اشتغال برای هزاران نفر، عصای دست مردم است برای تبادل اطلاعات و اخبار!
سال حمایت از تولید کالای ایرانی است. سروش عرضه می کنند تا مردم را به زور برای استفاده از آن ترغیب کنند. اما همانگونه که تجربهی انحصار در صنایعی چون خودروسازی ثابت کرده، نتیجهی سیاستهای یکجانبه نادیده گرفته شدن حق مردم است و عدم پاسخگویی؛ به ویژه اگر یک سوی آن مجموعه ای دولتی یا حاکمتیی باشد!
با اینکه میلیاردها تومان وام گرفته و تمام ابزارآلات تبلیغاتی هر روز به نفع آنها بر بوق و کرنا می کوبد اما پیامرسان مورد نظر هنگ میکند… نه اینکه کالای ایرانی خراب باشد… نه! می توان حدس زد ریالی از آن مبلغ را به نابغه های کشور هزینه نکرده اند تا اپلیکیشنی طراحی کنند بدون نقص و مشکل! حال با این رقم چه کرده اند الله اعلم!
پیام رسان های دیگر هم وضعیت مشابهی دارند و هیچکدام جایگزین مناسبی برای تلگرام فقید نبوده اند.
به قول یکی از دوستان، پس از شکستن انحصار تلگرام، با افراد مختلف در فضاهای مختلف گفتگو می کنیم و گوشی های همه مان پر است از انواع پیام رسانهایی که مرحله ی تست و آزمایش خود را می گذرانند!
در این وانفسا بازار وی پی ان ها و فیلترشکن های اینترنتی رونق گرفته.. هم از این روست که کانال های تلگرامی و حتی رسانههای وابسته به مراکز دولتی همچنان فعالند و دست از تلگرام بر نداشته اند.
مشکلات پیام رسان های داخلی از یک طرف و عدم پاسخگویی و اقدام مسئولان آنها برای رفع کاستی های موجود به جایی رسیده که حتی برخی از کانال های تلگرامی ضمن پوزش از مخاطبان خود بابت تشویق کوچ به پیام رسان های داخلی، فعالیت خود را در پیام رسان تلگرام مجددا از سر گرفته اند!
در عصر ارتباطات، “فیلترینگ” خنده دار ترین راه مقابله با پدیده های ارتباط جمعی است و آنگونه که تجربه ثابت کرده، کسی تصمیم اینچنین را ارج نخواهد نهاد.
می گوئید نه؟ خود شما برای آپدیت کردن حساب توئیتری و فیس بوکی و غیرهی خود از کدام وی پی ان استفاده می کنید آقای مسئول تصمیم گیر و فیلتر ساز…؟!