مدیرکل امور اجتماعی استانداری آذربایجان شرقی اظهار کرد: در راستای اجرای پیشگیری و مبارزه با اعتیاد در استان لازم است تا سال ۱۴۰۰ بروز اعتیاد در کشور و استان ها را ۲۵ درصد کاهش دهیم.
به گزارش آذر صبح، بهروز مهدوی در جلسه شورای مبارزه با مواد مخدر استان با اشاره به اجرای دقیق برنامه های ابلاغی به دستگاه ها، گفت: برنامه ها باید بعد از آگاه سازی و آموزش ارزیابی شود و لازم است برای ثمر دهی بیشتر این برنامه ها، یک مطالعه تخصصی انجام شود.
مهدوی افزود: با افزایش ۲۵ درصدی راندمان کاری و کمک کردن دستگاه های با ظرفیت بیشتر به دستگاه ها با ظرفیت کمتر، میتوان از نظر کمی و کیفی اقدامات را بالا برده و با کاهش سالانه ۵ درصد از بروز اعتیاد را جلوگیری کنیم.
وی ضمن تاکید بر اینکه باید طرح ها را در قالب برش های استانی ارائه داد، اظهار کرد: باید با پیشنهاد های اساسی و بومی سازی مصوبات در استان، برنامه ها را در قالب برش های استانی ارائه دهیم.
رئیس کمیته فرهنگی و پیشگیری مواد مخدر استان گفت: شهرداری برای نشان دادن برنامه ها در تلوزیون استانی یک ساعت وقت مجزا در قالب برنامه تبریزیم ارائه میدهد و در این موضوع باید ما هم از چنین طرح هایی در قالب برنامه ستاد پیشگیری مواد مخدر استفاده کنیم.
مهدوی افزود: باید در وهله اول جلوی این سیل اعتیاد را بگیریم، در همین راستا برنامه ها را در مناطق پر تنش اجرا و پس زمینه ذهنی در مورد عاقبت استفاده از مواد مخدر را در بین عموم نهادینه کنیم.
وی اظهار کرد: استان آذربایجان شرقی برای دومین سال پیاپی در رتبه بندی استان ها در خصوص وضعیت مصرف و مبارزه، علی رغم اینکه در منطقه مرزی است در بخش ب، رتبه اول را کسب کرده است.
وی در مورد طرح ملی مباره با مواد مخدر و تدوین سند جامع پیشگیری از مصرف مواد مخدر اظهارداشت: در سال ۹۰ این طرح ابلاغ و تا ۹۵ اجرایی شد ولی در این سال ها طرح ملی مبارزه با مواد مخدر نداشتیم ولی از امسال تا ۱۴۰۰ طرح جدید اجرا و عملکرد بین دستگاه ها تفکیک شده است.
مهدوی افزود: مشکلات حقوقی و درمان در این حوزه بسیار بوده و باید برای اجرای برش استانی برنامه ریزی کنیم که در این سال برنامه های در نظر گرفته شده و مهم در استان چیست و برای مقابله با آن موضوع برنامه های ابلاغی را اجرا کنیم.
گفتنی است در این جلسه کمبود بودجه برای کارهای فرهنگی و آموزشی در ادارات استان و دستگاه های اجرایی مطرح و اعضای حاضر خواستار ابلاغ دستور کلی برای افزایش بودجه ها دستگاه ها برای اجرای برنامه های پیشگیرانه بودند.
همچنین مصوب شد برنامه ها و کارگاه های مدون و عملی ایجاد شود تا تنش حوزه های درگیر در استان در زمینه مواد مواد مخدر مانند بخش درمان را برطرف کرد.