رئیس دانشگاه علوم پزشکی تبریز عنوان کرد: غلبه بر افکار سنتی که مانع از تصمیم خانواده برای اهدای عضو میشود، موجب ترویج فرهنگ اهدای عضو می شود.
به گزارش آذر صبح، محمد حسین صومی روز سه شنبه در مراسم گرامیداشت اهدای عضو و احیاگران سلامت استان اظهار کرد: امروز در محفلی گردهم آمده ایم که بسیاری از حضار نام و آوازه ای چندان ندارند ولی با کار و عمل نیکی که انجام داده و با اهدای عضو اعضای خانواده خود زندگی را به بسیاری دیگر از افراد بخشیده اند.
وی ادامه داد: به عنوان یک پزشک طی سال های کاری ام لحظه به لحظه زندگی بسیاری از مردم را لمس کرده ام، بارها از بین رفتن حیات کسی یا حیات بخشیدن را دیده ام، در سال گذشته یکی از دغدغه های اصلی ما نحوه مدیریت بیماران کلیوی بود که سیل عظیم مردم دچار این مشکل بوده و در این راه جان خود را از دست می دادند چراکه برخی بیماران راهی جز پیوند و دریافت عضو ندارند.
صومی با بیان اینکه اگرچه همواره در تلاش و تکاپو هستیم تا پیوندهای موفقیت آمیز را شاهد باشیم اما استان ما از سایر استانها عقب مانده و چرخهی پیوند همچنان کند عمل می کند، پس از اینکه اولین واحد پیوند راه اندازی شد، سازمانهای بسیاری که حامی بودند نتوانستند ارتباطشان با واحد فنی پیوند حفظ کرده و کار این واحد را محکم تر سازند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی تبریز ابراز کرد: از سال ۷۱ تا چند سال پیش، شاهد این ناهنماهنگی و مشکلات بودیم، از سال ۸۴ تا ۹۲ تمامی تلاشهایمان برای پیوند کبد و راهاندازی واحد پیوند ناموفق بود ولی در سال ۹۲ با ایجاد بخش پیوند اعضا که ساخت آن را در دوره اول دولت یازدهم متعهد شده بودیم، پیوند کبد نیز انجام شد و اکنون یکی از بهترین بخشهای پیوند اعضا در استان آذربایجان شرقی راه اندازی شده است.
وی تاکید کرد: غلبه بر افکار سنتی می تواند فرهنگ اهدای عضو را ترویج دهد، معتقدم انسان هایی که عضوی از خود را اهدا می کنند زندگی یک شخص دیگری را نجات می دهند و این امر نشانگر سعاتمندی اهدا کنندگان به شمار می رود.