پزشک تغذیه عنوان کرد: به روزه داران توصیه می شود تا وعده های غذایی به ویژه سحری را در ایام مبارک رمضان به طور منظم مصرف کنند.
دکتر حسن فرهاد غیبی در گفت و گو با آذر صبح اظهار کرد: به تمامی روزه داران توصیه می شود در ماه مبارک رمضان غذاها را به صورت متنوع و متعادل مصرف کنند، منظور از متنوع بودن یعنی تمامی گروه های غذایی در سبد غذایی خود داشته و هدف از متعادل بودن نیز به اندازه ی کافی مصرف کردن مواد غذایی است.
وی با تاکید بر توجه به هرم غذایی، ادامه داد: هرم غذایی ۶ گروه اصلی و یک گروه متفرقه را در خود جای داده که گروه های اصلی باید هرکدام به اندازه ی تعیین شده مورد استفاده قرار گرفته و گروه متفرقه بهتر است کم مصرف شود.
این کارشناس تغذیه در خصوص هرم غذایی گفت: کربوهیدرات هایی همچون نان، برنج، ماکارونی و… که در گروه نخست هرم قرار گرفته شده توصیه می شود روزانه ۶ الی ۱۱ واحد مصرف شود.
وی ادامه داد: گروه دوم از این هرم مربوط به میوه هاست که توصیه می شود روزانه دو الی چهار واحد میوه هایی همچون پرتقال، سیب، هلو، انگور و بسیاری از میوه های دیگر مصرف کنند.
دکتر فرهاد غیبی در خصوص سومین گروه از هرم غذایی توضیح داد: سبزیجات سومین مرحله از هرم را شامل می شوند که توصیه کارشناسان به مردم آن است که روزانه سه واحد از سبزیجات مصرف کنند.
وی اذعان داشت: گروه گوشت و تخم مرغ نیز از سری مواد غذایی موجود در هرم غذایی بوده که حداقل باید ۱ الی ۲ واحد مصرف کنیم، علاوه بر این حبوبات و مغزها نیز باید یک واحد از موادغذایی مصرفی باشند همچنین شیر و لبنیات نیز باید ۲ الی ۳ مرتبه استفاده شود.
کارشناس تغذیه و رژیم درمانی در رابطه با مصرف مواد غذایی در گروه متفرقه اینگونه گفت: گروه هفتم که شامل گروه متفرقه می شود توصیه کارشناسان در این راستا مصرف کم روغن ها، چاشنی ها، شیرینی ها و … است.
دکتر فرهاد غیبی با بیان اینکه گروه های غذایی تعادل و تنوع را نشان می دهند، ادامه داد: در کنار مصرف مواد غذایی براساس هرم لازم است تمامی روزه داران هر روز مابین افطار تا سحری آب به اندازه ی کافی تقریبا ۶ الی۸ لیوان مصرف کنند.
وی در خصوص کاهش وزن در ماه مبارک رمضان توضیح داد: برای اینکه تمامی افرادبه ویژه افراد چاق بتوانند در ماه مبارکه رمضان وزن خود را کنترل کنند می توانند مواد غذایی مصرفی خود را حدود ۲۰ درصد کمتر از ماه های عادی مصرف کرده تا در این ماه شاهد کاهش وزن خود باشند.
دکتر فرهاد غیبی خاطر نشان کرد: توصیه بسیاری از کارشناسان تغذیه برای تمامی افراد به ویژه سالمندان و نوجوانانی که در مرحله رشد هستند مصرف وعده ی افطار و علی الخصوص استفاده از وعده ی سحری است تا در طول روز توانایی انجام کارهای خود را داشته باشند.