خاگینه نوعی پیش غذای خوشمزه تبریزی است که میتواند رنگ و بوی خاصی به سفره های افطاری شما ببخشد.
به گزارش آذر صبح، مواد لازم خاگینه تبریزی به شرح زیر است:
تخم مرغ : ۵ عدد
ماست : ۶ قاشق غذاخوری
آرد : ۶قاشق غذاخوری
بکینگ پودر : یک قاشق مرباخوریشکر : ۲ لیوان سرخالی
آب : ۲ لیوان سر خالی
زعفران : به مقدار لازم
برای پخت خاگینه ساده ابتدا تخم مرغ ها و ماست را به خوبی مخلوط نموده و کاملا ه مبزنید تا یکدست شود و تغییر حالت دهد. سپس بکینگ پودر و آرد را به آن اضافه نموده و مجددا با چنگال هم بزنید تا مخلوط شوند.
حال در ماهیتابه ایی مناسب دو قاشق روغن ریخته و مواد را همانند کوکو داخل ماهیتابه بریزید. شعله پخش کن را روی اجاق گاز قرار داده و سپس ماهیتابه را روی آن قرار دهید.
توجه داشته باشید که باید حرارت بسیار کم بوده و بر روی در ماهیتابه نیز دم کنی قرار دهید. بعد از نیم ساعت درب آن را برداشته و خاگینه را برگردانید تا طرف دیگر آن نیز سرخ شود.
برای شربت خاگینه نیز، شکر آب و زعفران را روی حرارت گذاشته تا شکر کاملا حل شود و کمی غلیظ گردد. بعد از اینکه دو طرف خاگینه سرخ شد شربت خنک شده را روی ان بریزید و میل نمایید. توجه داشته باشید که می توانید خاگینه را به شکل دلخواه برش بزنید و همچنین به دلخواه از سبزی کوکو و یا نعناع نیز در آن استفاده نمایید و طعم متفاوتی به آن ببخشید.
تخم مرغ : ۲ عدد
آرد : سه قاشق سوپ خوری
ماست : سه قاشق سوپ خوریبکینگ پودر : یک چهارم قاشق چای خوری
وانیل : خیلی کم
شکر : یک لیوان
اب ک نصف لیوان
گلاب : چهار قاشق سوپ خوری
زعفران : به مقدار نیاز
گردو : شش عدد خرد شده
پودر هل، پودر دارچین و پودر گل محمدی : هر کدام یک قاشق مرباخوری ( البته با توجه به ذائقه می توانید مقدار هر یک را کم یا زیاد نمایید)
برای تهیه خاگینه تبریزی نیز همانند خاگینه ساده باید ابتدا تخم مرغ ها را با وانیل خلوط کرده و با چنگال هم بزنید.
سپس ماست شیرین را اضافه نموده و مجددا هم بزنید تا کاملا یکدست شود.
حال ارد و بکینگ پودر را اضافه نمایید و خوب هم بزنید. توجه دشاته باشید که اگر غلظت آن کمتر از فرنی بود باید کمی آرد به آن اضافه نمایید.
در این مرحله تابه را چرب نموده و مایه را داخل آن بریزید و درب ماهیتابه را بگذارید. و صر کنید تا سرخ شود. سپس خاگینه را برگردانید تا طرف دیگر آن نیز برشته شود.
حال شعله را خاموش نموده و درب قابلمه را به مدت پانزده دقیقه برندارید تا خاگینه نرم و آماده رول کردن شود.
بعد از گذشت این زمان پودر ها را روی خاگینه پاشیده و گردو ها را وسط آن قرار دهید.
سپس دو طرف آن را برگردانید و به اصطلاح رول نمایید. برای میکس کردن می توانید از خلال دندان نیز استفاده نمایید.
حال شربت را که از ترکیب آب، گلاب، زعفران و شکر بدست آورده ایم ( توجه دشاته باشید که شربت باید آنقدر روی حرارت بماند تا شکر کاملا حل شود و غلیظ گردد، سپس آن را در محل مناسبی قرار دهید تا خنک شود. ) شربت را روی خاگینه ها ریخته و صبر کنید تا جذا آن شود.خاگینه تبریزی ما آماده است، می توانید به دلخواه آن را برش زده و سپس نوش جان فرمایید.