آشنایی با طعم و مزه های جدید برای همه ما جذاب و دوست داشتنی است. در این میان تهیه انواع پیش غذا و عصرانه های مختلف از جذابیت بیشتری برخوردار است که می توان آنها را برای دورهمی های کوچک تهیه نمود.
به گزارش آذر صبح ،به طور کلی، انواع خاگینه یا قیقناخها از دیرباز پای ثابت سفرههای مهمانی و مجالس رسمی و غیر رسمی تبریزیها بوده و هستند. خاگینه تنوع بسیار زیادی دارد و به صورت ساده یا ترکیبی با مواد دیگر مثل میوهها یا مغزیجات تهیه میشود. از جمله مشهورترین و پرطرفدارترین انواع این دسر بسیار خوشمزه و مقوی میتوان به خاگینه هویج، خاگینه رولتی مغزدار، خاگینه قالبی، خاگینه ساده و … اشاره نمود.
موادلازم برای خاگینه ساده تبریزی یا قیقاناخ :
مواد لازم :
تخم مرغ : ۲ عدد
آرد : سه قاشق سوپ خوری
ماست : سه قاشق سوپ خوریبکینگ پودر : یک چهارم قاشق چای خوری
وانیل : خیلی کم
شکر : یک لیوان
اب ک نصف لیوان
گلاب : چهار قاشق سوپ خوری
زعفران : به مقدار نیاز
گردو : شش عدد خرد شده
پودر هل، پودر دارچین و پودر گل محمدی : هر کدام یک قاشق مرباخوری ( البته با توجه به ذائقه می توانید مقدار هر یک را کم یا زیاد نمایید)
طرز تهیه خاگینه :
برای تهیه خاگینه تبریزی نیز همانند خاگینه ساده باید ابتدا تخم مرغ ها را با وانیل مخلوط کرده و با چنگال هم بزنید.
سپس ماست شیرین را اضافه نموده و مجددا هم بزنید تا کاملا یکدست شود.
حال ارد و بکینگ پودر را اضافه نمایید و خوب هم بزنید. توجه دشاته باشید که اگر غلظت آن کمتر از فرنی بود باید کمی آرد به آن اضافه نمایید.
در این مرحله تابه را چرب نموده و مایه را داخل آن بریزید و درب ماهیتابه را بگذارید. و صر کنید تا سرخ شود. سپس خاگینه را برگردانید تا طرف دیگر آن نیز برشته شود.
حال شعله را خاموش نموده و درب قابلمه را به مدت پانزده دقیقه برندارید تا خاگینه نرم و آماده رول کردن شود.
بعد از گذشت این زمان پودر ها را روی خاگینه پاشیده و گردو ها را وسط آن قرار دهید.
سپس دو طرف آن را برگردانید و به اصطلاح رول نمایید. برای میکس کردن می توانید از خلال دندان نیز استفاده نمایید.
حال شربت را که از ترکیب آب، گلاب، زعفران و شکر بدست آورده ایم ( توجه دشاته باشید که شربت باید آنقدر روی حرارت بماند تا شکر کاملا حل شود و غلیظ گردد، سپس آن را در محل مناسبی قرار دهید تا خنک شود. ) شربت را روی خاگینه ها ریخته و صبر کنید تا جذا آن شود.خاگینه تبریزی ما آماده است، می توانید به دلخواه آن را برش زده و سپس نوش جان فرمایید.
هویج | ۵ کیلوگرم |
تخم مرغ | ۸ عدد |
آرد | ۸ ق سوپخوری |
آب | ۸ ق سوپخوری |
گردو | ۱۲۵ گرم |
دارچین، هل، گل محمدی، زنجبیل | از هر کدام ۱ ق غذاخوری |
زعفران دمکرده | ۱٫۵ ق سوپخوری |
بیکینگ پودر | ۱ ق مرباخوری |
نمک | خیلی کم |
آب | ۱ لیوان |
شکر | ۳ لیوان |
گلاب | ۱/۲ پیمانه |
طرز تهیهیخاگینه هویج