معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی آذربایجان شرقی گفت: در حال حاضر تجاری سازی برای دانشگاه آزاد یک بحران محسوب شده و دانش و تجربه این دانشگاه نیاز به بهبود و گسترش بیشتری دارد.
به گزارش آذر صبح، حسن رسولی در اولین نشست تخصصی اعضای مراکز تحقیقاتی نانو از اقدام برای رفع مشکلات تجاری سازی خبر داد و گفت: در بحث های بازاریابی و جذب سرمایه گذار سعی داشته ایم تا بسترسازی های لازم انجام گرفته و گسل های ایجاد شده در این موضوع را برطرف کنیم.
وی با تاکید بر این که در کارهای پژوهشی کارگروهی رمز موفقیت است افزود: پنج مرکز تحقیقاتی در دانشگاه آزاد اسلامی وجود دارد که در این میان مرکز تحقیقات نانو فرصت خوبی است تا در میان گروه های مختلف علمی همبستگی و اتحاد را برای پیشرفت و موفقیت دانشجویان و دانشگاه ایجاد نماید.
این مقام مسئول با تاکید بر این که مراکز تحقیقاتی دانشگاه در کانون توجه قرار دارند گفت: انتخاب یک مدیر فنی و کار بلد اولین قدم در حمایت از این مراکز است و شایسته است تا افرادی که برای این کار انتخاب می گردند توانایی آن را داشته باشند که این مراکز را به جایگاه مطلوب خود برسانند.
معاون پژوهشی دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به این که مراکز تحقیقاتی به عنوان ارگانی برای نیازسنجی و تولید علم هستند گفت: این که ما انتظار داشته باشیم مراکز تحقیقاتی صرفا خودشان به تنهایی باید همه ی امورات را پیگیری کنند صحیح نبوده و بخش های پژوهشی در مراحل ثانویه امورات این مراکز از جمله بازاریابی و فروش محصولات تولید شده به یاریشان رسیده و از آن ها حمایت خواهد کرد.
رسولی با اشاره به تشکیل شبکه فناوری و نوآوری در منطقه ویژه علمی فناوری ربع رشیدی گفت: این امر موجب گردیده مراکز مرتبط دانشگاه ها بتوانند با هم ارتباط برقرار کنند که این نشست تخصصی نیز یکی از مثال های همین امر است.
وی دلیل کمبود جلسات تخصصی در دانشگاه آزاد را در سیاست ها و نوع نگرش ها به مراکز تحقیقات خواند و گفت: پیش از این در مورد این مراکز اینگونه فکر می شد که اگر مراجعه ای به صورت حضوری به این مراکز صورت نپذیرد هیچ حرکتی هم انجام نخواهد پذیرفت، در حالی که امروز این مراکز از این وضعیت خارج شده و به سمت تحرک و پویایی در حال حرکت اند.
در ادامه ریاست مرکز تحقیقات نانو دانشگاه آزاد از محصولات نانو در حوزه صنعت و پزشکی نام برد و گفت: از این محصولات می توان نانو قیر، نانو پوشش های ضد آب، پاک کننده های چند منظوره، نانو کویت کلات برای انعقاد خون، گرانول های آنتی باکتریال و مقاوم برای انواع پلاستیک و نقاط کوانتومی گرافن نام برد.
سعیده ابراهیمی اصل در ادامه افزود: حذف آلاینده های بیولوژیکی از خطوط لوله ای، تولید نانو مواد ترمیمی دندان و دیوار پوش های نانو پی وی سی ضد حریق و همچنین برگزاری همایش فناوری های نوین در مهندسی عمران از مهم ترین طرح ها و اولویت های پژوهشی این مرکز می باشند.
وی افزود: مهم ترین اولویت این مرکز شناسایی مشکلات و نیاز های صنعت ورفع آن ها توسط اعضای هیئت علمی و محققان مراکز تحقیقاتی می باشد که در این راستا جلسات متعددی با صنایع مختلف استان تشکیل گردیده تا تحقیقات انجام گرفته در راستای رفع مشکلات صنایع باشد.